Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Μπορώ και με τα μάτια μου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Βιβλίο - εργαλείο για την εκπαίδευση των κωφών μαθητών

Υπόθεση ζωής για τους συγγραφείς Β. Κουρμπέτη και Μ. Χατζοπούλου

“Υπόθεση ζωής” χαρακτηρίζουν το πολυσέλιδο επιστημονικό τους βιβλίο «Μπορώ και με τα μάτια μου» οι συγγραφείς Βασίλης Κουρμπέτης – σύμβουλος ειδικής αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Μαριάννα Χατζοπούλου – εξειδικευμένη δασκάλα στην εκπαίδευση κωφών. Η “υπόθεση ζωής” τους, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται και επίσημα.

Το βιβλίο των Κουρμπέτη και Χατζοπούλου (εκδόσεις Καστανιώτη) διαθέτει σοβαρά εχέγγυα αξιοπιστίας δεδομένης της μακροχρόνιας ενασχόλησης των δύο συγγραφέων του με θέματα εκπαίδευσης των κωφών. Δεν είναι εμπορικό βιβλίο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέρον και για τους μη μυημένους. Κατ’ εξοχήν όμως, αφορά και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μιάς και αποτελεί εργαλείο για την ορθή (ενταξιακή) προσέγγιση του κωφού μαθητή. Στις σελίδες του παρατίθενται και αξιολογούνται προσεκτικά οι πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και πρακτικές για τους κωφούς μαθητές.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου – εργαλείου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο 104 ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ (πολιτιστικός χώρος στην οδό Θεμιστοκλέους – έναρξη 7.00μ.μ.) των εκδόσεων Καστανιώτη. Γιά το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Γιάννης Βούρος , ηθοποιός και βουλευτής – Κώστας Γαργάλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος – Γιάννης Ζουγανέλης, ηθοποιός – Βενέτα Λαμπροπούλου, καθηγήτρια ειδικής αγωγής κωφών πανεπιστημίου Πατρών. Θα υπάρξει και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Η σημαντική “νοηματική” παρουσία που επιβάλλεται να τονιστεί, θα είναι αυτή της ταλαντούχου θεατρικής ομάδας κωφών ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ που θα αποδώσει συμπυκνωμένα το νόημα – μήνυμα του βιβλίου με έναν ολιγόλεπτο αυτοσχεδιασμό – έκπληξη ειδικά προετοιμασμένη ώστε να μυήσει και τους λιγότερο μυημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.