Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ποπάι ήξερε τι έτρωγε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τους η κατανάλωση 300γρ. σπανακιού καθημερινά μειώνει έως και 5% την ποσότητα οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την τροφοδοσία και την ενεργοποίηση των μυών όταν ασκείται κανείς. Άρα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για το ίδιο αποτέλεσμα.

Πίσω από αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης σπανακιού «κρύβονται» τα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία και οι ερευνητές τα παρομοιάζουν σε ένα «βελτιωμένο καύσιμο για τους μύες» που τους κάνει να τρέχουν πιο ομαλά και αποδοτικά.

Η «μυστική δύναμη» του σπανακιού αρχικά είχε θεωρηθεί ο σίδηρος όμως όπως αποκαλύφθηκε τα νιτρικά άλατα είναι αυτά που το καθιστούν «σούπερ τροφή». Πλούσια σε νιτρικά άλατα είναι και άλλα πράσινα λαχανικά που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι δεν έχουν κάποια σπουδαία θρεπτικά αξία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.