Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Γυμναστική εναντίον της αρθρίτιδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο η συστηματική άσκηση είναι απαραίτητη για τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα , αφού η κινητοποίηση των αρθρώσεων τους βοηθά στο να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο κίνησης αλλά και τη σταθερότητα στις κινήσεις τους.
Αν λοιπόν πάσχετε από αρθρίτιδα προτιμήστε
Τα άτομα με αρθρίτιδα προτού ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να συζητήσουν και να πάρουν την γνωμάτευση του γιατρού τους για τους περιορισμούς που η κατάσταση αυτή θέτει. Υπάρχουν ασκήσεις που είναι έξω από τα όρια για συγκεκριμένους ασθενείς με αρθρίτιδα ή όταν η άρθρωση είναι σε κατάσταση φλεγμονής ή πριξίματος.
Ασκήσεις που μπορούν να κάνουν όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα είναι:
-Περπάτημα. Βοηθάει στον να θεμελιωθεί η δύναμη και να διατηρηθεί η ελαστικότητα των αρθρώσεων, βελτιώνοντας  έτσι την υγεία των οστών και την μείωση κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης. 

-Tai-Chi:  Καθώς εκτελούνται κυκλικές κινήσεις, τα άτομα με αρθρίτιδα χαλαρώνουν, διατηρώντας την σταθερότητα και βελτιώνοντας το εύρος κίνησης
-Yoga: Μπορεί να διευκολύνει την ανακούφιση του πόνου, τη χαλάρωση των σκληρών μυών και τη διευκόλυνση στην κίνηση από τις μαζεμένες αρθρώσεις. Η γιόγκα με τις ελεγχόμενες κινήσεις, την πίεση, την διάταση και την βαθιά χαλαρωτική αναπνοή, μπορεί επίσης να βοηθήσεις στην βελτίωση του εύρους κίνησης.
-Γυμναστική στο νερό: Το νερό βοηθάει υποστηρίζοντας το σώμα , ενώ οι αρθρώσεις δουλεύουν σε ένα ικανοποιητικό βαθμό εύρους κίνησης.
-Ποδηλασία: Άριστη  επιλογή άσκησης χαμηλής έντασης, με διαφορετικά επίπεδα ανάλογα την κατάσταση της πάθησης.
- Jogging: Το τρέξιμο είναι ακόμα η καλύτερη άσκηση για τα άτομα με αρθρίτιδα, εάν αυτά τρέχουν σε μαλακή επιφάνεια. Έρευνες δείχνουν, σε αντίθεση με άλλες απόψεις, πως το τρέξιμο δεν προκαλεί οστεοαρθρίτιδα σε εκείνους με φυσιολογικά, μη τραυματισμένα γόνατα.
Πάντως οι πάσχοντες από αρθρίτιδα προτού ξεκινήσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.