Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ινσουλίνη από το σπέρμα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν σε συνέδριο ότι κατάφεραν (προς το παρόν σε πειραματόζωα και όχι σε ανθρώπους) να παράγουν ινσουλίνη χρησιμοποιώντας ως «πρώτη ύλη» βλαστοκύτταρα από ανθρώπινους όρχεις. Συγκεκριμένα, μπόρεσαν να μεταμορφώσουν αυτό το υλικό σε κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη. Τα κύτταρα που παράγουν κανονικά ινσουλίνη βρίσκονται σε ένα φυσιολογικό ανθρώπινο οργανισμό αποκλειστικά στο πάγκρεας.

«Μέχρι στιγμής», αναφέρουν οι ερευνητές, «δεν είχαμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε βλαστοκύτταρα σε βαθμό που αυτά να μπορούν να παράγουν αρκετή ινσουλίνη ώστε να θεραπεύουμε το διαβήτη, αλλά τώρα τουλάχιστον μάθαμε ότι τα βλαστοκύτταρα από τους ανθρώπινους όρχεις έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν και ξέρουμε επίσης με τι τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή ινσουλίνης από αυτά».

Οι ίδιοι ερευνητές πιστεύουν ότι ίσως καταφέρουν το ίδιο με βλαστοκύτταρα από τα ωάρια των γυναικών, ώστε να θεραπεύουν το διαβήτη τους με δικά τους βλαστοκύτταρα και οι γυναίκες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.