Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τι σχέση έχει ο καρκίνος με το «πορτοφόλι» των ασθενών;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, οι διάφοροι τύποι καρκίνου φαίνεται ότι έχουν τις προτιμήσεις τους.

Άτομα που μένουν στις λεγόμενες πλούσιες περιοχές, φαίνεται να είναι πιο επιρρεπή στις μορφές καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του δέρματος, από εκείνα που μένουν σε φτωχότερες περιοχές.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, άτομα τα οποία μένουν σε εργατικές περιοχές της Αυστραλίας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο των εντέρων, της μήτρας και των πνευμόνων.

Ο διευθυντής του Καρκινολογικού Συμβουλίου Αυστραλίας Πολ Γκρόγκαν, δήλωσε ότι τα υψηλότερα ποσοστά καρκινοπαθών στα φτωχότερα προάστια είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει δεδομένου ότι εκεί ζουν άτομα τα οποία καπνίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και δεν εξετάζονται επαρκώς ώστε να προλάβουν τον κίνδυνο.

Όσο για τον καρκίνο του μαστού, από χρόνια χαρακτηρίζεται ως καρκίνος των πλουσίων, δεδομένου ότι έχει την τάση να προσβάλει τις γυναίκες που ζουν περισσότερα χρόνια, επομένως είναι σε πλεονεκτικότερη θέση.

Επίσης, ο καρκίνος του προστάτη που παρατηρείται περισσότερο σε εύπορους άντρες, συνδέεται με το γεγονός ότι είναι μακροβιότεροι. Ο καρκίνος του δέρματος που παρατηρείται περισσότερο σε άτομα που μένουν σε πλούσιες περιοχές, οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο γεγονός ότι περνούν πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους, απολαμβάνουν όμως διακοπές στον ήλιο.


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.