Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Επιρρεπείς στην εμφάνιση καρκίνου οι γυναίκες που καπνίζουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιο επιρρεπείς στο κάπνισμα είναι οι γυναίκες, ενώ, όπως δείχνουν οι έρευνες, εκτιμάται ότι ο αριθμός των καπνιστριών θα αυξηθεί κατά 20% μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ενήλικων γυναικών που καπνίζουν ανέρχεται στο 41%. Όπως υποστηρίζουν καθηγητές πνευμονολογίας, το υψηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται στο γεγονός ότι στις μέρες μας το κάπνισμα αποτελεί μια νέα μόδα, ενώ παράλληλα οι διαφημιστικές καμπάνιες για τα τσιγάρα απευθύνονται κυρίως στο γυναικείο κοινό.
Το 81% των γυναικών στην Ελλάδα συμφωνεί πως το κάπνισμα είναι μια επιλογή Lifestyle.

Οι πνευμονολόγοι προειδοποιούν τις γυναίκες καπνίστριες για κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων. Ο κίνδυνος, δε, αυξάνεται, όταν οι ίδιες κάνουν χρήση αντισυλληπτικών.
Επιπρόσθετα, ο καπνός έχει συνδεθεί με σακχαρώδη διαβήτη καθώς και με προβλήματα γονιμότητας που αφορούν στην αδυναμία της γυναίκας να συλλάβει ή τη δημιουργία προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις ωοθήκες μιας γυναίκας, ενώ η νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο δύναται  να επηρεάσει καταλυτικά την ανάπτυξη του εμβρύου και ολόκληρη την πορεία του τοκετού.
Η γυναίκα οφείλει να σταματήσει το κάπνισμα πριν από την έναρξη της κύησης, για να μην υπάρξει κίνδυνος αποβολής, πρόωρου τοκετού και άλλων επιπλοκών.

Προβλήματα μπορούν να προκληθούν και στις καπνίστριες που περνούν το στάδιο της εμμηνόπαυσης, λόγω της μικρότερης οστικής τους μάζας.
Γυναίκες που καπνίζουν καθημερινά βιώνουν τη μείωση της οστικής τους μάζας 5-10% περισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες που δεν καπνίζουν.

Τέλος, καπνίστριες όλων των ηλικιών είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, ήπατος και του παχέος εντέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.