Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κύτταρα ποντικών θεραπεύουν την κώφωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελπίδες για θεραπεία σε άτομα με κώφωση δίνει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν βλαστοκύτταρα ποντικών σε τριχοειδή αισθητικά κύτταρα του κοχλία.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν πλέον σε πειράματα με αντίστοιχα ανθρώπινα κύτταρα που εμπλέκονται στην ακοή.
Τα τριχοειδή κύτταρα του κοχλία όταν καταστραφούν, δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
Η νέα έρευνα δίνει όμως ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει αναδόμηση αυτών των κυττάρων.
Η μέθοδός των Αμερικανών επιστημόνων περιλαμβάνει τη λήψη ανθρώπινων πολυδύναμων κυττάρων από ασθενείς με προβλήματα ακοής και τη μετατροπή τους στο εργαστήριο σε κύτταρα που θα αποκαταστήσουν την ακοή.
Οι ερευνητές οραματίζονται φάρμακα που είτε θα αναγκάζουν τα κύτταρα της ακοής να αναγεννιούνται είτε θα ενεργοποιούν τα αδρανή βλαστοκύτταρα στο αυτί του πάσχοντος.
Θα ήταν, επίσης, δυνατό να αναπτυχθούν τα αναγεννημένα κύτταρα εκτός του οργανισμού του ασθενή και να τοποθετούνται στη συνέχεια στο αυτί του.
Σύμφωνα με τον καθηγητή νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Κόρεϊ, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα για τους ανθρώπους, αλλά υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας.


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.