Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τα δόντια μαρτυρούν την ηλικία μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα έρευνα, που βασίζεται στην ανάλυση των δοντιών του σύγχρονου ανθρώπου και των προγόνων του και πραγματοποιείται με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ακτινών Χ, αποκάλυψε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος ενηλικιώνεται πολύ πιο αργά σε σχέση με τους προγόνους του.

Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει το γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν παρατεταμένη παιδική ηλικία, φαινόμενο μοναδικό για το είδος μας στη διαδικασία της εξέλιξης.

Η Τάνια Σμιθ, καθηγήτρια βιολογίας της ανθρώπινης εξέλιξης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μία από τους συγγραφείς της συγκεκριμένης μελέτης, υποστήριξε πως «τα δόντια είναι εξαιρετικοί μάρτυρες της εξέλιξης, καθώς καταγράφουν την κάθε ημέρα της ανάπτυξης, κάπως σαν τους κύκλους στους κορμούς των δέντρων που μαρτυρούν την ετήσια ανάπτυξή τους».

«Οι πρώτοι τραπεζίτες μας περιέχουν ακόμη και κάτι σαν ένα μικροσκοπικό πιστοποιητικό γέννησης που επιτρέπει στους επιστήμονες να υπολογίζουν με μεγάλη ακρίβεια πόσων ετών ήταν το παιδί όταν πέθανε» πρόσθεσε η Σμιθ.

Οι επιστήμονες από το γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Εξέλιξης Μαξ Πλανκ έδειξαν ότι, οι άνθρωποι του Νεάντερταλ έβγαζαν πιο νωρίς δόντια σε σχέση με τους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους.

Πηγή:  www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.