Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ειρηνική συγκέντρωση για μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση με αίτημα τη μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Ερμού το Σάββατο στις 2:30 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών», η οποία απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε επαγγελματικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες να δράσουν από κοινού για να μπει, όπως επισημαίνει, ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της αποσάθρωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

«Ιδιωτικός τομέας, δημόσιο και συνταξιούχοι από κοινού απαιτούμε αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης της διακυβέρνησης, καθώς αν δεν ενισχυθεί τώρα και αποφασιστικά η ιδιωτική οικονομία, η κατάρρευσή της θα συμπαρασύρει τόσο το δημόσιο όσο και το ασφαλιστικό σύστημα.

Στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών βάζουμε εμείς τη δική μας κόκκινη γραμμή: άμεση εφαρμογή προγράμματος ραγδαίας μείωσης των κρατικών δαπανών με ταυτόχρονη και αντίστοιχη μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογικής και εισφορολογικής επιβάρυνσης κάθε παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Ξεκινάμε με μια ειρηνική διαδήλωση, το Σάββατο 23/04/2016 στις 14:30 στην αρχή του πεζοδρόμου της Ερμού στο Σύνταγμα. Σε αυτήν προσκαλούμε κάθε συλλογικότητα (οργανώσεις, κόμματα, σωματεία κλπ.) που αναγνωρίζουν την ανάγκη για μείωση των κρατικών δαπανών. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις.

Ας βάλουμε τέλος στο σπιράλ της αφαίμαξης. Διεκδικούμε εμπράκτως το μέλλον που δικαιούμαστε για εμάς και τα παιδιά μας. Ξεκινάμε με μια ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, για να δούμε τελικά ποιοι και πόσοι είμαστε αυτοί που θέλουμε χαμηλότερη κρατική δαπάνη και περισσότερη παραγωγή και δουλειά. Πιστεύουμε πως είμαστε πολλοί, πολύ περισσότεροι από ό,τι φανταζόμαστε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

- Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκέντρωση: https://goo.gl/OmPmmj

- Ομάδα συντονισμού της πρωτοβουλίας: https://goo.gl/YY613N

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία:

«Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών»

"Πρόκειται για πρωτοβουλία πέρα από κόμματα και πλατφόρμες. Μια μονοθεματική κίνηση πολιτών με θέμα την ταχεία και ταυτόχρονη μείωση φόρων, εισφορών και κρατικών δαπανών.

Ταυτόχρονη, γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Ούτε υπάρχει δυνατότητα, ούτε θέλουμε άλλα δανεικά. Ταχεία, γιατί ο χρόνος που απομένει για τη χώρα είναι ελάχιστος.

Ως τώρα:

1. Φτιάξαμε μια ομάδα στο Facebook με τίτλο «Οικονομικό & Ανταποδοτικό κράτος» (https://goo.gl/YY613N).

2. Προγραμματίζουμε ειρηνική διαδήλωση με αίτημα τη μείωση των κρατικών δαπανών και την ταυτόχρονη και ισοδύναμη μείωση φόρων & εισφορών, στην αρχή του πεζοδρόμου της Ερμού στην Αθήνα, το Σάββατο (του Λαζάρου) 23/04/2016 στις 14:30 (https://goo.gl/OmPmmj).

3. Τρέχουμε καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για δημόσιο διάλογο και διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τις στρατηγικές επιλογές της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας (https://goo.gl/oMRYMA).

Θα ακολουθήσουν κι άλλα, πάντα στο πλαίσιο της μονοθεματικής μας στόχευσης.

Ελπίζουμε σύντομα να βρούμε κι άλλους «ονειροπόλους» σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ήδη με αρκετούς μιλάμε. Προσκαλούμε επαγγελματικές οργανώσεις κι ενώσεις. Προσκαλούμε πολιτικά κόμματα και κινήματα. Προσκαλούμε τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες. Ζητάμε από όλους να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια στο μεγάλο δίλημμα:

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών;

- Ναι ή όχι στην ΆΜΕΣΗ και ταχεία μείωση των κρατικών δαπανών;

Τα δυο ερωτήματα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ποιος έχει τα κότσια να λάβει ξεκάθαρη θέση; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για πολίτες, συλλογικότητες και πολιτικούς.

Προσωρινή συντονιστική επιτροπή πρωτοβουλίας:

Διονύσης Βενιεράτος, Ιατρός Γενικής Ιατρικής – Πανεπιστημιακός

Θανάσης Αγγελόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Μιχάλης Ιακωβίδης, Μηχανικός – Επιχειρηματίας

Γιώργος Μπιλίνης, Μηχανικός – Επιχειρηματίας

Σεραφείμ Κοτρώτσος, Ηλ. Μηχανικός Η/Υ – Επιχειρηματίας".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.