Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στη φυλακή 22χρονη που είχε εμμονή με οδηγό λεωφορείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον περίμενε 8 ώρες στις στάσεις και τον βομβάρδιζε μηνύματα στο Facebook.

Η νεαρή Charlie Howells από το Ηνωμένο Βασίλειο εκμεταλλευόταν τα δωρεάν εισιτήρια που είχε για να κινείται στο Οξφορντσάιρ μόνο και μόνο και μόνο για να μπορεί να βλέπει τον οδηγό ενός λεωφορείου, τον Imre Marton, με τον οποίο είχε αποκτήσει εμμονή.

Η 22χρονη ξεκίνησε να παρακολουθεί το θύμα της το 2012 και αγνόησε την περιοριστική εντολή να μην έρχεται σε επαφή με αυτόν ή να μην επιβιβάζεται σε κάποιο από τα λεωφορεία που οδηγούσε εκείνος. Τον βομβάρδιζε επίσης με εκατοντάδες μηνύματα στο Facebook. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, στην Howells είχαν επιβληθεί σύντομες ποινές φυλάκισης για την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά της προς τον οδηγό και τώρα οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή με την απόφαση να αναφέρει ότι «πρέπει να σταματήσει αυτό». Περιγράφοντας την υπόθεση, ο εισαγγελέας είπε ότι η 22χρονη έψαχνε και ανακάλυπτε το δρομολόγιο που είχε κάθε μέρα ο οδηγός και τον περίμενε στις στάσεις κατά μήκος της διαδρομής του. Η ίδια ταξίδευε σε όλο το Οξφορντσάιρ για να τον εντοπίσει σε μία στάση, περιμένοντας ακόμη και οκτώ ώρες να φανεί, ενώ όταν η αστυνομία κατέσχεσε το κινητό της, βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες του, τις οποίες είχε τραβήξει η νεαρή την ώρα που δούλευε.



Η κοπέλα, η οποία είναι άνεργη, ξόδευε όλο της το χρόνο ψάχνοντας να τον βρει ή ταξιδεύοντας στην περιοχή για να τον πετύχει σε κάποια στάση, του έστελνε διαρκώς μηνύματα στο Facebook και είχε βρει τον τηλεφωνικό του αριθμό. «Το θύμα δεν ξέρει πότε άρχισε αυτή η εμμονή. Έχει αλλάξει ακόμη και τον αριθμό του τηλεφώνου του για να εμποδίσει τις κλήσεις της. Εκείνη από την άλλη πλευρά, είχε δημιουργήσει διάφορους ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων στο όνομα του Marton, ώστε να έρχεται σε επαφή μαζί του». Τον Αύγουστο του 2014 της επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα για να μην έρχεται σε επαφή μαζί του και να μην τον ενοχλεί ενώ της απαγορεύτηκε να μπαίνει και στα λεωφορεία που οδηγούσε κάτι που αγνόησε.



Παρά το γεγονός ότι φυλακίστηκε για λίγο διάστημα, δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να τον παρενοχλεί ξανά τον Αύγουστο του 2015. Όταν μάλιστα το αντιλήφθηκε, ο οδηγός προσπάθησε να κρυφτεί ανεπιτυχώς. Η 22χρονη άρχισε να τον ακολουθεί και να φωνάζει λέγοντας ότι δεν την νοιάζει να έρθει η αστυνομία. Ο Marton μάλιστα ανέφερε ότι είχε γίνει πιο επιθετική από τις άλλες φορές ενώ στο διάστημα ανάμεσα στην 12η Ιουλίου και 4 Αυγούστου του είχε στείλει στο Facebook από διαφορετικούς λογαριασμούς περισσότερα από 500 μηνύματα. Όταν συνελήφθη, η Howells οδηγήθηκε σε νοσοκομείο για θεραπεία για διαταραχή της συναισθηματικά ασταθούς προσωπικότητάς της αλλά σταμάτησε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα θεραπείας.



Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια και πέντε έτη εντολή περιορισμού να μην έρχεται σε επαφή με τον Marton, για τον οποίο η εργασία του είχε καταστεί πολύ δύσκολη, ενώ θα παρακολουθεί και ειδική θεραπεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.