Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Βόλτα στο νυχτερινό Τόκιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μέσα από νυχτερινές λήψεις.

Λένε ότι όποιος πάει στο Τόκιο γοητεύεται περισσότερο από τα φώτα της νύχτας και αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

Ο Masashi Wakui, ένας ταλαντούχος και αυτοδίδακτος φωτογράφος από την Ιαπωνία κατάφερε να συλλάβει τη βραδινή ομορφιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας στο μεγαλείο της. Με τις βόλτες στα στενά σοκάκια των Shibuya, Shinjuku και άλλων περιοχών, ο φωτογράφος καταφέρνει να δημιουργήσει μια σχεδόν σουρεαλιστική ατμόσφαιρα μέσα από μια καλειδοσκοπική απεικόνισή του Τόκιο τη νύχτα.

Ο φωτογράφος χρησιμοποιεί υψηλής απόδοσης φωτογραφικές μηχανές και στη συνέχεια αλλάζει τα χρώματα για να δημιουργήσει μια πιο ζωντανή και μαγική ποιότητα σε σκηνές της καθημερινής ζωής στην πόλη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο του bored banda που δημοσιεύει τις φωτογραφίες, αν οι εικόνες που ακολουθούν δεν σας κάνουν να θέλετε να ξεσκονίσετε την κάμερά σας και να πάρετε το επόμενο αεροπλάνο για το Τόκιο, τίποτε άλλο δε θα το καταφέρει.

Και πράγματι οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και σε ταξιδεύουν. Πολύχρωμα φώτα και άνθρωποι που περπατούν μέσα στη βροχή σε συνδυασμό με τα παράξενα καταστήματα και τα πολλά χρώματα σε κάνουν να νιώθεις ότι μπαίνεις μέσα στις φωτογραφίες και ότι βρίσκεσαι στο Τόκιο. Είναι μια άλλη εκδοχή της πολύβουης πόλης, όπως αυτή φαίνεται τα πρωινά.

Εκείνο που κάνει επίσης τις φωτογραφίες να ξεχωρίζουν από άλλες εικόνες της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας είναι ότι δεν απεικονίζει την πόλη με πανοραμικές λήψεις από ψηλά. Δεν θέλει να δείξει τους ουρανοξύστες και τα εντυπωσιακά κτίρια, αλλά τα μικρά μαγαζιά και τα στενά σοκάκια στις γειτονιές. Μια τόσο διαφορετική και γοητευτική εκδοχή που θα λατρέψετε.

Δείτε τις μοναδικές και εντυπωσιακές βραδινές λήψεις του Masashi Wakui και ταξιδέψτε νοερά μαζί του...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.