Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

«Αγκάθι» η διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό Ηλείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ. Εσωτερικών.

Το χρόνιο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή δημάρχων του νομού.

Συμφωνήθηκε η επίσπευση των εργασιών κατασκευής του έργου μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στη θέση «Τριανταφυλλιά» του δήμου Ήλιδος γεγονός που θα συμβάλει στην άμεση και οριστική αντιμετώπιση του θέματος. Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, οι δήμοι έχουν συμφωνήσει σε ποιον δεματοποιητή θα συσκευάζουν τα απορρίμματα, ενώ στους περισσότερους δήμους έχουν καταλήξει σε ποια περιοχή θα τα εναποθέτουν.

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αύριο θα μεταβεί στην περιοχή της Ηλείας ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελος Καπετάνιος ώστε να υπάρξει καταληκτική εισήγηση προς τον κ. Κουρουμπλή για τα μέρη που τελικώς θα εναποτίθενται τα απορρίμματα εντός των ορίων των δήμων.

Εκτός των ανωτέρω, στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι δήμαρχοι Πύργου, Γαβριήλ Λιάτσης, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζιάς, Πηνειού, Αλέξης Καστρινός, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Διονύσιος Μπαλιούκος και ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη καθώς και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.