Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Είχε στην κατοχή του 38.000 αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 31χρονος άντρες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ύστερα από συντονισμένη έρευνα σε περιοχή εκτός Αττικής, στην οποία βρισκόταν για τις διακοπές του.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες, καθώς ο 31χρονος χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 31χρονου διακριβώθηκε η κατοχή περίπου 38.000 αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, στις 7 Αυγούστου, κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε επιτόπια έρευνα στην οικία του 31χρονου σε περιοχή της Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε ο διαδικτυακός του λογαριασμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 31χρονου διακριβώθηκε η κατοχή χιλιάδων αρχείων, περίπου 38.000, με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, γεγονός για το οποίο ο 31χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 3 σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·Τηλεφωνικά: 111 88

·Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

·Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

·Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.