Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Επικρίσεις στη Γαλλία για τη σωματική τιμωρία παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιπλήττει τη χώρα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κριτική στη Γαλλία για το γεγονός ότι δεν έχει επιβάλει μια σαφή απαγόρευση όσον αφορά τη σωματική τιμωρία των παιδιών άσκησε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο κυριότερος θεσμός για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ήπειρο.

Ο οργανισμός, στον οποίο μετέχουν 47 χώρες, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η γαλλική νομοθεσία όσον αφορά τα χαστούκια και την τιμωρία των παιδιών δεν είναι «επαρκώς σαφής, δεσμευτική και συγκεκριμένη».

Το Συμβούλιο, που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας, τόνισε πως έχει επανειλημμένως επιπλήξει το Παρίσι για το θέμα αυτό, επειδή δεν έχει υιοθετήσει τους δεσμευτικούς κανόνες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Αν η Γαλλία συνεχίσει να μην συμμορφώνεται με αυτόν, μπορεί να της επιβληθούν κυρώσεις, όπως για παράδειγμα να της αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο, να αποκλειστεί από ορισμένες επιτροπές και, θεωρητικά, να στερηθεί ακόμη και την έδρα της στο Συμβούλιο.

Πάντως, η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εισαγάγει έναν νέο νόμο που θα προστατεύει συγκεκριμένα τα παιδιά. «Νομίζω ότι σήμερα η Γαλλία έχει νομοθεσία που της επιτρέπει να καταπολεμά την κακομεταχείριση των παιδιών», δήλωσε η υπουργός Οικογένειας Λοράνς Ροσινιόλ.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ισπανία, έχουν απαγορεύσει τη σωματική τιμωρία των παιδιών. Πολλές άλλες όμως δεν έχουν λάβει τέτοια μέτρα και μια βρετανική οργάνωση, η Ομοσπονδία για την Προστασία Όλων των Παιδιών, προσέφυγε το 2013 στο Συμβούλιο καταγγέλλοντας τη στάση επτά χωρών: της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας, της Κύπρου και του Βελγίου.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου αφορούσε μόνο τη Γαλλία και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει εξεταστεί -ή σε τι στάδιο βρίσκεται- η καταγγελία σε βάρος των υπολοίπων χωρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.