Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οι επόμενες γενιές βασιλιάδων και βασιλισσών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γαλαζοαίματοι εκπρόσωποι απ’ όλον τον κόσμο.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η Σαρλίν Γουίτστοκ καλωσόρισαν τα δύο νέα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις 10 Δεκεμβρίου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, περιμένουν το δεύτερο παιδί τους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και αφού η Κέιτ ξεπέρασε τις πρωινές ανησυχίες της εγκυμοσύνης της, το νεαρό ζευγάρι έχει αρχίσει και πάλι τις κοινές εμφανίσεις και τα επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πέρα όμως από τις νέες «γαλαζοαίματες αφίξεις», ας ρίξουμε μια ματιά στην επόμενη γενιά των μελλοντικών βασιλιάδων και βασιλισσών (ορισμένοι ίσως να μην έχουν και πολλές ελπίδες να «καθίσουν» στο θρόνο λόγω σειράς κατάταξης) από τη Σουαζιλάνδη μέχρι τη Σκανδιναβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το σχετικό αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στο Business Insider.

1. Πριγκίπισσα Sirivannavari Nariratana της Ταϊλάνδης



Η 27χρονη πριγκίπισσα είναι η κόρη του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Maha Vajralongkorn και εγγονή του βασιλιά της Ταϊλάνδης, Bhumibol Adulyadej. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Chalalongkorn και ασχολείται με τη μόδα.

2. Πρίγκιπας Carl Philip της Σουηδίας, Δούκας του Värmland



Ο 35χρονος πρίγκιπας είναι ο τρίτος στη σειρά διάδοχος του σουηδικού θρόνου. Σπούδασε στο Τμήμα Γεωργικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Σουηδίας.

3. Πριγκίπισα Charlotte Marie Pomeline Casiraghi του Μονακό



Η 26χρονη Charlotte είναι έβδομη στη σειρά διάδοχος του θρόνου του Μονακό. Εκτός από την ομορφιά της η νεαρή πριγκίπισσα είναι γνωστή για τις επιδόσεις της στην ιππασία, συμμετέχοντας σε αγώνες υπερπήδησης εμποδίων σε όλον τον κόσμο.

4. Πρίγκιπας George Alexander Louis του Κέμπριτζ



Ο πρίγκιπας Γεώργιος, γιος του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2013 και σε λίγους μήνες θα καλωσορίσει το αδερφάκι του. Είναι τρίτος στη σειρά για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου.

5. Πριγκίπισσα Infanta Leonor της Ισπανίας



Κόρη του –πλέον- βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, η 9χρονη Ινφάντα είναι η πρώτη στη σειρά διάδοχος για την κατάληψη του ισπανικού θρόνου.

6. Πρίγκιπας Haji 'Abdul 'Azim του Μπρουνέι



Ο 32χρονος πρίγκιπας Haji 'Abdul 'Azim του Μπρουνέι είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι, Sultan Haji Hassanal Bolkiah. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο νεαρός πρίγκιπας απολαμβάνει τα πάρτι και την έντονη ζωή, παρέα με διάσημες σελέμπριτις, όπως η Λίντσεϊ Λόχαν και η Πάμελα Άντερσον

7. Πριγκίπισσα Sikhanyiso της Σουαζιλάνδης



Η 27χρονη πριγκίπισσα Sikhanyiso είναι η κόρη του βασιλιά Mswati III της Σουαζιλάνδης, μιας από τις τελευταίες εναπομείνασες απόλυτες μοναρχίες του κόσμου. Έχει γίνει γνωστή λόγω των δημόσιων ομιλιών της κατά της πατριαρχικής, παραδοσιακής κουλτούρας (ιδιαίτερα της πολυγαμίας) καθώς επίσης και για την προτίμησή της στα ρούχα του «δυτικού πολιτισμού» και την προσπάθειά της να ακολουθήσει καριέρα στο χιπ χοπ.

Σπούδασε ψηφιακές επικοινωνίες στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

8. Πριγκίπισσα Catharina-Amalia της Ολλανδίας



Η 11χρονη πριγκίπισσα είναι η κληρονόμος του ολλανδικού θρόνου, αφήνοντας πίσω στη σειρά τις δύο άλλες αδερφές της, πριγκίπισσες Alexia και Ariana. Είναι κόρες του βασιλιά Willem-Alexander.

9. Πρίγκιπας Amedeo του Βελγίου



Ο 28χρονος πρίγκιπας Amedeo είναι έκτος στη σειρά διαδοχής για την κατάληψη του βασιλικού θρόνου του Βελγίου. Είναι γιος της πριγκίπισσας Astrid και του πρίγκιπα Lorenz και μεγαλύτερος από τα πέντε τους παιδιά. Το ολόκληρο όνομά του είναι… Amedeo Marie Joseph Carl Pierre Philippe Paola Marcus d'Aviano.

10. Πρίγκιπας Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum του Ντουμπάι



Ο 32χρονος Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum είναι ο δεύτερος γιος του Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ο οποίος έχει 23 παιδιά. Είναι πρίγκιπας του Ντουμπάι και γνωστός για τη συγγραφή ποιημάτων, υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Fazza.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.