Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς φίλους στη δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους δεν έχουν κανένα αληθινό φίλο στη δουλειά, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει ούτε εκτός γραφείου, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Εκατοντάδες μέλη του μη κερδοσκοπικού, συμβουλευτικού οργανισμού σχέσεων Relate πήραν συνεντεύξεις από χιλιάδες άντρες και γυναίκες, εξετάζοντας την δομή των κοινωνικών σχέσεων.

Όπως είπαν οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, έχουν πλέον πολύ περισσότερες επαφές με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους παρά με τους συγγενείς τους.

Μάλιστα, ο ένας στους τρεις απ’ όσους έχουν παιδιά περνάνε τόσο πολλές ώρες στη δουλειά, ώστε δεν βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους, διότι δεν συμπίπτουν τα ωράριά τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδόν ο ένας στους πέντε παντρεμένους ή σε μόνιμη σχέση εθελοντές δεν αισθάνονται ότι εισπράττουν αγάπη από τον/την σύντροφό τους.

Τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό μοναχικών ανθρώπων, οι οποίοι φαινομενικά σχετίζονται με πολλούς άλλους, λένε οι ερευνητές.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία ερευνών YouGov, συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εθελοντές, από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις 250 ειδικοί σχέσεων και σεξοθεραπευτές που συνεργάζονται με το Relate.

Μόνο το 64% όσων είχαν παιδιά δήλωσαν πως έχουν καθημερινή επαφή μαζί τους, ενώ μόνο το 25% είπαν πως διατηρούν καθημερινή επαφή με τους γονείς τους και μόνο ο ένας στους επτά πως έχει καθημερινή επαφή με τους φίλους του.

Το 42% εξάλλου είπαν ότι δεν θεωρούν κανένα συνάδελφό τους ως καλό φίλο τους ενώ το 9%, που στην πλειονότητά του ήταν μεσήλικες άντρες, είπαν πως δεν έχουν κανένα καλό φίλο.

Το 19%, εξάλλου, των παντρεμένων ή σε μόνιμη σχέση είπαν πως τις 2 εβδομάδες που προηγήθηκαν της δημοσκόπησης δεν είχαν αισθανθεί κάποια ένδειξη αγάπης από τον/την σύντροφό τους.

Οι ειδικοί λένε πως παρότι γίνονται συχνά μελέτες και ενημερωτικές εκστρατείες για την καταπολέμηση της «επιδημίας» της μοναξιάς μεταξύ των ηλικιωμένων, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το πρόβλημα είναι οξύ και στις αναπαραγωγικές ηλικίες.

«Οι σχέσεις είναι αυτές που μας στηρίζουν σε όλες τις στιγμές της ζωής μας και είναι πραγματικά ανησυχητικό που τόσο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν που να στραφούν στις δυσκολίες ούτε με ποιον να μοιραστούν τις χαρές τους», δήλωσε η δρ Ρουθ Σάδερλαντ, εκτελεστική διευθύντρια του Relate.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.