Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Eλπίδα σε παιδιά που πάσχουν από οστεοσάρκωμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο φάρμακο επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου.

Μια νέα ανακάλυψη ερευνητών στη Μελβούρνη δίνει νέα ελπίδα στα παιδιά που υποφέρουν από μια μορφή καρκίνου που ονομάζεται οστεοσάρκωμα και είναι ο πέμπτος κατά σειρά πιο συνηθισμένος καρκίνος. Το ποσοστό εκείνων που επιβιώνουν, 20%-30%, μένει αμετάβλητο τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Νοσοκομείου St. Vincent's, έχει ανακαλύψει ένα φάρμακο το οποίο ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη του όγκου και να επεκτείνει τη ζωή των ασθενών ή να μειώσει την ποσότητα χημειοθεραπείας και ραδιοθεραπείας που απαιτείται.

Επειδή το είδος αυτό του καρκίνου προσβάλλει συνήθως παιδιά, η δοκιμή νέων φαρμάκων, μέχρι τώρα υπήρξε πολύ δύσκολη διαδικασία. Ο Dr. Wldley, εντούτοις, επέτυχε να αναπτύξει δύο μοντέλα ποντικιών που καλύπτουν το 75% των περιπτώσεων καρκίνου στο ανθρώπινο γένος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Oncogene, ενώ η έρευνα υποστηρίχθηκε από το Καρκινολογικό Συμβούλιο Βικτώριας, το Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό και το Θεραπευτικό Κέντρο Αυστραλίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.