Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Την αρραβώνιασαν στα 5 και τώρα προσπαθεί να δραπετεύσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την Soheila την οποία ο πατέρας της «πούλησε» σε έναν ηλικιωμένο γαμπρό.

Εννέα χρόνια πριν γεννηθεί ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που ονομάζεται Soheila, ο ετεροθαλής αδερφός της Aminullah κλέφτηκε με μια γυναίκα που είχε αρραβωνιαστεί με τον ξάδελφό του, ένα γεγονός που οδήγησε σε χρόνια βίαιων διενέξεων μεταξύ των δύο πλευρών, στο Νουριστάν.

Η μητέρα της Soheila πέθανε κατά τη γέννα της. Ο πατέρας της, Rahimullah, αντάλλαξε την κόρη του για την οικογενειακή γαλήνη, στην ηλικία των 5 ετών στον θιγόμενο ξάδελφο, έναν άνθρωπο στην ηλικία του πατέρα της.

Η πρακτική είναι γνωστή ως baad, στην οποία τα νεαρά κορίτσια ανταλλάσσονται μεταξύ οικογενειών για την επίλυση των όποιων διαφορών. Παρά το γεγονός ότι είναι παράνομο, το baad εξακολουθεί να εφαρμόζεται ευρέως, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές του Αφγανιστάν. Μόλις θα έφτανε σ τη νόμιμη ηλικία των 16, η Soheila θα γινόταν η τέταρτη σύζυγος ενός ηλικιωμένου άνδρα.

Τον περασμένο μήνα, όταν Soheila, έκλεισε τα 24, βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας υπεράσπισης Γυναικών του Αφγανιστάν και για πρώτη φορά η ιστορία της ξεδιπλώνεται στην οθόνη. Η νεαρή κοπέλα, παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ «To Kill a Sparrow», της σκηνοθέτης Zohreh Soleimani από το Ιράν, στο οποίο καταγράφεται η μεγάλη μάχη που έδωσε η Soheila για να ξεφύγει από την μοίρα που ο πατέρας της προόριζε για εκείνη.

Μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ, έλαβε χώρα ενώ η Soheila βρισκόταν στο καταφύγιο Women for Afghan Women στην Καμπούλ, το οποίο είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική οργάνωση στο Αφγανιστάν που παρέχει προστασία σε γυναίκες που βρίσκονται σε κρίση. Η Soheila ανακάλυψε για τον αρραβώνα της, όταν έγινε 13 ετών, και σύντομα κατάλαβε ότι ο άντρας με τα άσπρα γένια ήταν ο αρραβωνιαστικός της ο οποίος όταν εκείνη θα γινόταν 16 εκείνος θα έμπαινε αισίως στα 67.

Την παραμονή ωστόσο της γαμήλιας τελετής της, κατέφυγε στο σπίτι της μητέρας του θείου της, όπου ο ξάδελφός της Niaz Mohammad τη βοήθησε να δραπετεύσει. Τελικά οι δυο φυγάδες ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν ωστόσο δεν ήταν ελεύθεροι: τα μέλη της οικογένειάς της τους κυνήγησαν μιας και η νεαρή αθέτησε τη συμφωνία, και οδήγησαν το ζευγάρι στη φυλακή κατηγορούμενοι για μοιχεία, για το γεγονός ότι συνέλαβαν ένα παιδί εκτός γάμου και για διγαμία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.