Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Βρήκε τη μητέρα του σε... φυλή του Αμαζονίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συγκινητική προσπάθεια του David Good να επανενώσει την οικογένειά του.

Όταν ο David Good ήταν παιδί και οι φίλοι του τον ρωτούσαν για τη μητέρα του, αυτός απαντούσε ότι πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα. Έτσι πίστευε και ο ίδιος γιατί αυτά του είχαν πει. Ωστόσο, η μητέρα του στην πραγματικότητα είχε αποσυρθεί στην πατρίδα της και η πατρίδα της Yarami ήταν η ζούγκλα του Αμαζονίου και «σπίτι» της μια φυλή ιθαγενών.

Ο David Good μεγάλωσε μαζί με τα δύο αδέρφια του στο άνετο διαμέρισμα του πατέρα του σε ένα προάστιο της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, αλλά μια επίσκεψη σε ένα μουσείο φυσικής ιστορίας, όταν ήταν 10 ετών, τον έφερε αντιμέτωπο με το πρόσωπο της μητέρας του σε μια φωτογραφία. Τότε, ρώτησε τον πατέρα του και έμαθε τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια άρχισε να μαζεύει χρήματα προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στον Αμαζόνιο για να τη συναντήσει.

«Μαμά, τα κατάφερα, γύρισα σπίτι» είπε ο 24χρονος David στη μητέρα του όταν τη συνάντησε.

Όλη η συγκινητική ιστορία ξεκινάει με τον πατέρα του Kenneth, ο οποίος ήταν φοιτητής ανθρωπολογίας και ερωτεύτηκε τη Yarami το 1978 . Αφού έμειναν μαζί για πολλούς μήνες στον Αμαζόνιο αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Βενεζουέλα και στη συνέχεια παντρεύτηκαν και έζησαν στη Φιλαδέλφεια. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά αλλά η Yarami δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους ρυθμούς ζωής της μεγαλούπολης στις ΗΠΑ και γι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της.




Η φωτογραφία που είδε ο David στο Μουσείο



Το ζευγάρι αποφάσισε ότι καλύτερο για τα παιδιά ήταν να μεγαλώσουν στην πόλη, με αποτέλεσμα να χωριστεί η οικογένεια. Πάντως, ο David ακόμα και όταν έμαθε για το που βρίσκεται η μητέρα του συνέχισε να λέει στους φίλους του την ιστορία με το δυστύχημα.

«Δεν ήθελα οι φίλοι μου να ξέρουν ότι η μαμά μου είναι μια γυμνή γυναίκα που ζει στη ζούγκλα και τρώει ταραντούλες. Ήμουν και θυμωμένος μαζί της» εξηγεί σήμερα μετά την επίσκεψή του στη φυλή Yonomami. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο David νιώθει ότι η οικογένειά τους έχει ενωθεί ξανά.

Σύμφωνα με τη NΥpost, ο David έμεινε με τους Yonomami για δύο εβδομάδες και έκανε και ένα ταξίδι ενός μήνα στο σημείο τον περασμένο χρόνο. «Ο πατέρας μου λέει να μην κυκλοφορώ ξυπόλητος στα δάση, αλλά εμένα μου αρέσει» λέει ο David και προσθέτει πως όταν είναι στη ζούγκλα τρώει ό,τι και οι Yonomami δηλαδή αρμαντίλο και σκουλήκια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.