Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Από 8 έως 30 ευρώ οι μισθοί των απεργών διοικητικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απάντηση των υπαλλήλων στα δημοσιεύματα.

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ με το οποίο απαντά με αποδείξεις στα κακόβουλα, όπως αναφέρει, και συκοφαντικά δημοσιεύματα πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πληρώνονταν κανονικά κατά τη διάρκεια της τρίμηνης απεργίας τους.

Προκειμένου να αποδείξουν το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν πληρώθηκαν, παραθέτουν εκκαθαριστικό σημείωμα εργαζόμενου-απεργού στο ΕΚΠΑ για το μήνα Ιανουάριο (περιέχει τις περικοπές αποδοχών για συμμετοχή στην απεργία του Οκτωβρίου).

Ο μισθός Ιανουαρίου 2014 για το συγκεκριμένο εργαζόμενο-απεργό του ΕΚΠΑ είναι 22,94 ευρώ (11,48/δεκαπενθήμερο), ενώ οι μισθοί των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην απεργία για τον ίδιο μήνα, κυμαίνονται από 8 έως 30 ευρώ.

Η Απεργιακή Επιτροπή, όπως αναφέρει, είχε διαψεύσει και τότε τα σχετικά δημοσιεύματα, αποστέλλοντας δελτίο Τύπου που ενημέρωνε πως λόγω της υπαγωγής της μισθοδοσίας του ΕΚΠΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπου οι εντολές πληρωμής κατατίθενται ένα με δύο μήνες νωρίτερα, οι αποδοχές θα περικόπτονταν μετά τη λήξη της απεργίας, όπως κι έγινε.

Μάλιστα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το εκκαθαριστικό σημείωμα, στοιχεία του οποίου παραθέτει το newsbeast.gr, αντίθετα από τις υποσχέσεις για σταδιακές περικοπές, τελικά περικόπηκε το σύνολο των αποδοχών που αφαιρούνται από τις ημέρες απεργίας.

Υπάλληλος Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ)

Κλάδος- Κλιμάκιο: Βαθμός Δ – ΔΕ - 3
Σύνολο αποδοχών: 1.153 ευρώ
Ταμείο Πρόνοιας Δ.Υ Νέων: 46.12 ευρώ
Τ.Π.Δ.Υ: 11,53 ευρώ
ΙΚΑ ΜΙΚΤΑ – ΤΕΑΜ: 190.25 (εργαζομένου) 316.61 (εργοδότη)
Απεργία: 858.40 ευρώ
Φόρος εισοδήματος: 23.75 ευρώ
Σύνολο Κρατήσεων: 1.130.06
Πληρωτέο: 22,94 ευρώ
Α Δεκαπενθήμερο: 11,46 ευρώ
Β Δεκαπενθήμερο: 11,48 ευρώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.