Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Ρεκόρ στις εξώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αφορούν την εικόνα της αγοράς στο χώρο των ενοικίων.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, το 40% των μικρομεσαίων – ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν νοικιάσει επαγγελματική στέγη στην Πάτρα, αδυνατεί να καταβάλει έγκαιρα το ενοίκιο ή βρίσκεται αντιμέτωπο με την έξωση.

Σε πολλές περιπτώσεις, έμποροι και ενοικιαστές γραφείων, αφού συμπληρώνουν από τρεις έως έξι μήνες καθυστέρηση απλήρωτα ενοίκια, αδειάζουν οικειοθελώς το χώρο και βάζουν λουκέτο στην επιχείρησή τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων στην Αχαΐα, κ. Αθανασιάδη, στο χώρο της ενοικίασης κατοικιών συμβαίνουν ασύλληπτα πράγματα, καθώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ποσοστό που αγγίζει το 60%, τους ενοικιαστές να καθυστερούν την καταβολή των ενοικίων.

Ασύλληπτες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της συστηματικής μετακίνησης ενοικιαστών από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, αφού πρώτα έχουν αφήσει φέσι που αγγίζει τους έξι μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις, αδειάζουν τα διαμερίσματα νύχτα και πηγαίνουν σε άλλο ακίνητο που έχουν νοικιάσει.

Σοκ προκαλεί, επίσης, το γεγονός πως έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου ο ενοικιαστής εμφανίζεται ως στέλεχος και διευθυντής μεγάλης επιχείρησης ή ως μεταπτυχιακός φοιτητής και, στη συνέχεια, αποκαλύπτεται πως δεν έχει την οικονομική επιφάνεια που προβάλλει και με το επάγγελμα που εμφανίζεται πως κάνει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.