Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τσεκ-απ για τις χρυσές συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε έλεγχο περιουσιακών στοιχείων θα υποβληθούν δεκάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ για υπερβολικές συνταγογραφήσεις, με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Εγκύκλιος του Οργανισμού να μη συνταγογραφούνται φάρμακα με βάση την εμπορική ονομασία αλλά τη δραστική ουσία, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος.

Σε έλεγχο περιουσιακών στοιχείων θα υποβληθούν δεκάδες γιατροί οι οποίοι έχουν κάνει ρεκόρ συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ.

Σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν οι πρώτοι 30, ανά ειδικότητα, σε κόστος συνταγών. Ο υπουργός Υγείας Aδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κατάλογο με τους παθολόγους, καρδιολόγους, παιδιάτρους και γιατρούς άλλων βασικών ειδικοτήτων οι οποίοι εμφανίζουν σημαντικές υπερβάσεις στη συνταγογράφηση.

Για να είναι συγκρίσιμα, τα στοιχεία αφορούν συνολική δαπάνη αλλά και δαπάνη ανά ασθενή. Μεγάλο τμήμα τους έχει ήδη παραδοθεί στον υπουργό και αφορούν συνταγογραφικές συνήθειες των γιατρών τα τελευταία έτη. Με βάση την πρώτη ανάγνωση, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι ορισμένοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ εμφανίζονται να γράφουν κάθε μήνα συνταγές διπλάσιες ή τριπλάσιας αξίας σε σύγκριση με συναδέλφους τους της ίδιας ειδικότητας. Άλλοι φέρονται να έχουν συνταγογραφήσει κατά 90% ακριβά σκευάσματα συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι συνταγές ενός γιατρού έχουν εκτελεστεί σε φαρμακείο συγγενικού του προσώπου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.