Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών κοντά στους απόρους και ανασφάλιστους αρρώστους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από εκατό άποροι και περίπου πενήντα ανασφάλιστοι πολίτες από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εξυπηρετούνται δωρεάν και λαμβάνουν την απαραίτητη για τη ζωή τους φαρμακευτική αγωγή, χάρις στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Οι ευεργετούμενοι, ένα χρόνο μετά την δημιουργία του, έλαβαν φάρμακα αξίας που αγγίζουν το ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

Όπως σημείωσαν-κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν-η εντεταλμένη για θέματα Ισότητας των δύο φύλων κι επικεφαλής του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης Γυναικών θυμάτων βίας κα Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου και ο πρόεδρος του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αργύριος Ρόντσης, η προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων συνεχίζεται, ενώ στόχος τους είναι η αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων που θα μπορούν να απολαύσουν την φαρμακευτική στήριξη της υγείας τους.

«Το Φάρμακο είναι δικαίωμα όλων» είναι το σύνθημα της εκστρατείας ανθρωπιάς, στην οποία οι Σερραίοι συμμετέχουν ήδη, προσκομίζοντας στα σερραϊκά φαρμακεία κι εναποθέτοντας καθημερινά στα ειδικά κουτιά που τοποθετήθηκαν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Συγκεκριμένα η κα Αρβανίτη-Αγιαννίδου τόνισε:

«Η Δημοτική αρχή, σε αγαστή συνεργασία με τον δραστήριο Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών και με την σύμπραξη της Α’ ΔΟΥ Σερρών, δημιούργησε και λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο που αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας. Από τις αρχές Φεβρουαρίου του έτους 2012 παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη και για διάφορους λόγους το στερούνται τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα.

Είναι μια ευγενική χειρονομία, στην οποία όχι μόνον ανταποκρίθηκαν αλλά και στήριξαν ενεργά οι ο Σερραίοι.

Από τους απλούς πολίτες μέχρι τον τύπο και τα Μ.Μ.Ε.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Φαρμακείο μας απέκτησε επάρκεια Φαρμάκων, ώστε να μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των δικών μας αναγκών και όχι μόνο.

Μπορεί η έδρα μας να βρίσκεται στις Σέρρες (στην οδό Δημητρίου Σπυρίδη 12), αλλά η δράση μας επεκτάθηκε σε όλη την χώρα, όπου υπήρχε ανάγκη.

Δημιουργήσαμε ένα εκτεταμένο δίκτυο αλληλεγγύης σε διάφορους Φορείς».

Συγκεκριμένα:
ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥστον ένα χρόνο λειτουργίας τουΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝΤο έτος 2012 προσφέρθηκαν Φάρμακα στους εξής φορείς:

ΕΝΤΟΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
1. Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας.2. Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης1. Νιγρίτας).
2. Κ.Ε.Π.Ε.Π. Σιδηροκάστρου (Κέντρο Περίθαλψης παιδιών).
3. Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α. (Κέντρο Αποθεραπείας και αποκατάστασης ατόμων με
4. αναπηρία).
5. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ (Κωστοπούλειος Στέγη αλλά και πτέρυγα ανιάτων).
6. Φιλοζωικός όμιλος Σερρών.
7. Νοσοκομείο Σερρών.
8. Φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ Σερρών. 

ΕΚΤΟΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
1. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
2. Φαρμακείο του Κόσμου.
3. Γιατροί του Κόσμου,
4. Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

ΝΗΣΙΑ
1.Αγαθονήσι.
2. Λειψοί.

Ενδεικτικό της επιτυχούς δράσης του Κοινωνικού Φαρμακείου Σερρών οι ευχαριστίες προς την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών από τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τους Γιατρούς του Κόσμου, το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας (δημοσίευμα σε εφημερίδα), το Κ.Ε.Π.Ε.Π. Σιδηροκάστρου, το Κ.Α.Α.Μ.Ε., τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, το Σωφρονιστικό Κατάστημα (Φυλακές) Νιγρίτας, τηνΚωστοπούλειο Στέγη

Επίσης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πρόσθεσε:

«Αυτή την στιγμή εξυπηρετούνται 100 άποροι το μήνα και 50 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας απ’ όλο το Νομό, με στόχο να εξυπηρετήσουμε πάνω από 100.

Το σύνολο των καταγεγραμμένων φαρμάκων υπερβαίνει τα 5.639, ενώ η συνολική πραγματική τιμή των καταχωρηθέντων φαρμάκων ανέρχεται στις 89.168,89 ευρώ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή που πραγματοποίησε εθελοντικά ο κ. Σταύρος Αργυρίου, με εθελοντές φαρμακοποιούς τις κυρίες Μανιάκα Κατερίνα, Κοκώνη Λαμπρινή καιΜπαξεβανίδου Φωτεινή».

Τόσο η πρώην αντιδήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών απηύθυναν πρόσκληση σε όλους τους Σερραίους:

«Απευθυνόμαστε σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να ανταποκριθούν και πρέπει να γνωρίζουν ότι λειτουργούμε με όλες τις προδιαγραφές λειτουργίας ενός κανονικού φαρμακείου, δηλαδή το φάρμακο δίδεται δια χειρός φαρμακοποιού.

Τα φάρμακα διατηρούνται σε ειδικά δοχεία μέσα στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου και σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας. Η δημιουργία και λειτουργία του Φαρμακείου μας βασίστηκε στον εθελοντισμό χωρίς να ζητηθεί κανενός είδους οικονομική συνδρομή. Παρόλα αυτά, όλοι πιστέψαμε σ’ αυτό το εγχείρημα κι έτσι το Κοινωνικό Φαρμακείο των Σερρών μας είναι από τα πλέον δραστήρια και παραγωγικά στον Ελλαδικό χώρο».

Τέλος, επισημαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Δήμος ενέταξε το Κοινωνικό Φαρμακείο στο επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας” σε συνεργασία με το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ., με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση, ενώ για την εύρυθμη λειτουργία του προχώρησε στην πρόσληψη δύο Φαρμακοποιών και μίας κοινωνικής λειτουργού, οι οποίοι εργάζονται από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. σε πενθήμερη βάση.



Πηγή: http://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.