Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ανθρωπογενής η κλιματική αλλαγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αγγλίας δημοσίευσαν πρόσφατα μία έρευνα για τη κλιματική αλλαγή. Το ξεχωριστό σε αυτή την έρευνα δεν είναι κάποια συγκεκριμένη άποψη που παρατέθηκε για το κλίμα, αλλά ότι συγκεντρώθηκε και αξιολογήθηκε όλη η μέχρι σήμερα σχετική επιστημονική έρευνα, δηλαδή πάνω από 4.000 ακαδημαϊκές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες 2 δεκαετίες.

Σε όλες αυτές τις εργασίες, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν σε ποσοστό 97.1% ότι για τη κλιματική αλλαγή ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας εξαιτίας των διαφόρων ρυπογόνων ουσιών που εκλύονται από τα εργοστάσια, τα μέσα μεταφοράς κλπ.

Η καινούργια έρευνα κατέγραψε τις γνώμες σχεδόν 10.000 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, που έχουν δημοσιευτεί σε περίπου 2.000 επιστημονικά περιοδικά, και δείχνει πως μόνο το 0.7% από αυτούς δε δέχονται ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ το 2.2% των επιστημόνων έχουν κάτι σαν ουδέτερη γνώμη αφού πιστεύουν ότι μερικώς ευθύνεται ο άνθρωπος αλλά εξίσου παίζουν ρόλο και τα φυσικά αίτια.

Το υπόλοιπο 97.1% των επιστημόνων αποδέχεται ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τους ανθρώπους.

Σίγουρα εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων δέχεται ότι ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για τη κλιματική αλλαγή είναι κάτι όντως δείχνει ότι οι δραστηριότητες του ανθρώπου έχουνε και αυτές παίξει το ρόλο τους. Όμως η ουσία είναι κατά πόσο ευθύνεται ο άνθρωπος. Δηλαδή πιο είναι το ποσοστό που ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας για τη κλιματική αλλαγή και κατά πόσο ευθύνονται και τα φυσικά αίτια.

Η ιστορία της Γης από τη δημιουργίας της αποδεικνύει ότι το κλίμα άλλαξε άπειρες φορές. Υπήρξαν περίοδοι με πολύ θερμότερο κλίμα από το σημερινό αλλά και περίοδοι παγετώνων όπου το κλίμα ήταν πολύ ψυχρότερο από ότι σήμερα. Και τότε δεν υπήρχε ο άνθρωπος για να μεταβάλλει το κλίμα, ρόλο έπαιζαν 100% φυσικά αίτια όπως πτώσεις μετεωριτών, αλλαγή του άξονα της Γης, ηφαιστειακές εκρήξεις, ακτινοβολία του ήλιου κλπ.

Δηλαδή, όντως ευθύνεται και ο άνθρωπος αλλά σε τι ποσοστό αλήθεια ευθύνεται; 10%, 20%, 50%, 80%;

Ασφαλώς το ποσοστό ευθύνης του ανθρώπου και το ποσοστό ευθύνης των φυσικών αιτιών είναι κάτι που οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν ακόμη να το συγκεκριμενοποιήσουν και ίσως το κάνουνε στο μέλλον.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.