Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι μαθητές γνωρίζουν τα οφέλη της ελιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Περισσότεροι από 800 μαθητές από τα σχολεία του Ηρακλείου έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του δήμου, με τίτλο «Ανακαλύπτω τον κόσμο της ελιάς».

Στόχος του προγράμματος είναι η μύηση των μαθητών στον πολιτισμό του ελαιολάδου, ο οποίος αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του δήμου Γόρτυνας, αλλά και ευρύτερα της Κρήτης και του μεσογειακού κόσμου.

Μαθητές δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος, επισκέπτονται την αρχαία Γόρτυνα και εκεί εκτός από τα ιστορικά μνημεία, βλέπουν από κοντά και τα δεκάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα που υπάρχουν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ επισκέπτονται και άλλα σημεία που σχετίζονται με την ελιά και το ελαιόλαδο, όπως το Μουσείο Ελιάς στη Γέργερη, τα μνημειακά ελαιόδεντρα στον Πανασό και στους Αγίους Δέκα.

Παράλληλα συμμετέχουν σε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες, όπως παρασκευή αρωματικών ελαιόλαδων και σαπουνιών, θεατρικό παιχνίδι, καθώς και εικαστικές δημιουργίες.

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ως δημοτική αρχή Γόρτυνας, παρακολουθούμε την πορεία μιας πολυσήμαντης εκπαιδευτικής κίνησης, η οποία θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τόπο μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης.

Επίσης ο κ. Σχοιναράκης χαρακτήρισε ως προϊόν μιας εμπεριστατωμένης επιστημονικής εργασίας το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τον κόσμο της ελιάς» που όπως είπε, έχει καταφέρει να αναδείξει τον δήμο Γόρτυνας σ' ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο παρέχει γνώσεις και εμπειρίες όχι μόνο στους μικρούς Γορτύνιους δημότες αλλά και σε εκατοντάδες μαθητές του νομού Ηρακλείου.

Την εποπτεία του προγράμματος έχει αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καραπαναγιώτης, ενώ την ομάδα εκπαιδευτών - διαμεσολαβητών, αποτελούν η θεατρολόγος Ευαγγελία Μαρκοπούλου, ο αρχαιολόγος Μανώλης Βλαχάκης και η επίσης αρχαιολόγος Ειρήνη Παπάζογλου, η οποία ανέλαβε και την ευθύνη του επιστημονικού σχεδιασμού του προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.