Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ανακοινώνει τις λεπτομέρειες για το "χαράτσι"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα αναμένεται να δώσει στις 11 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να αναφερθεί στις σκληρές διαπραγματεύσεις που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών και θα σημειώσει ότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων στην ελληνική οικονομία. Η συμφωνία με την τρόικα θα υποστηρίξει ο υπουργός Οικονομικών θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος και στην άρση της αβεβαιότητας.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών θα δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την μείωση 15% στο ειδικό τέλος ακινήτων η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι οριζόντια.
Παράλληλα θα αναφερθεί στις νέες αντικειμενικές αξίες, αν θα υπάρξει αφορολόγητο όριο (το θέμα αυτό είχε προκαλέσει σύγκρουση με την ΔΗΜΑΡ) και από που θα εισπραχθούν τα 200 εκατ. ευρώ που θα «χαθούν» από την μείωση στο «χαράτσι». Το υπουργείο έχει ανακοινώσει πως θα φορολογηθούν οι μη ηλεκτροδοτούμενοι χώροι το 2013 αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και τα αγροτεμάχια. 

Αν και το οικονομικό επιτελείο επιμένει πως οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ωστόσο ο φόρος θα ήταν ακόμα μικρότερος ή και μηδενικός σε αρκετές περιπτώσεις με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων στα αστικά ακίνητα και τα αγροτεμάχια, ο οποίος θα αντικαθιστούσε το ΕΕΤΗΔΕ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις για την μείωση των φορολογικών συντελεστών κάτι το οποίο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Στόχος για τον υπουργό Οικονομικών είναι η δραστική μείωση του δημοσίου χρέους μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

Εκτός όμως από τα οικονομικά, ο Γιάννης Στουρνάρας θα αναφερθεί πιθανότατα και στις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων τονίζοντας την σημαντική απόφαση που πάρθηκε μεταξύ των δύο πλευρών για την άμεση πρόσληψη νέων στην θέση εκείνων που θα αποχωρήσουν.
Στις 2 μ.μ. ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.