Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια έως το 2017»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τα προβλήματα στα σχολεία.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως το 2016-2017, έδωσε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στο Βήμα Fm.

Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι «πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για να δούμε αν χρειάζονται αλλαγές στο σύστημα των εξετάσεων. Δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικείμενες αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων τουλάχιστον μέχρι το 2016-2017».

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταπολέμησης της βίας στα σχολεία, ενώ τόνισε ότι «ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι κάτι που πρέπει να διδασκόμαστε και μας απασχολεί αρκετά» ενώ επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών.

Αναφορικά με το θέμα υποσιτισμού που έχει παρατηρηθεί στα σχολεία ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του μήνα όλα τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα ύψους 20-25 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας από τον Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης.

Για το σχέδιο «Αθηνά» και τις αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ ο κ Αρβανιτόπουλος είπε ότι «σέβομαι τη διαφωνία, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ένα κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση και μάλιστα όταν εκκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.