Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πόνοι γένους θηλυκού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι συνηθισμένες ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τις γυναίκες.

Ο πόνος είναι υποκειμενικός και μη μετρήσιμος αφού εξαρτάται από τις αντοχές και την υπομονή του καθενός. Ωστόσο, όπως άλλωστε έχει επιβεβαιώσει και η επιστήμη, οι γυναίκες τον βιώνουν εντονότερα, αλλά και συχνότερα!

Αν και οι άνδρες φέρνουν την καταστροφή, ισχυριζόμενοι πως σφαδάζουν κάθε φορά που κάποιος πόνος εμφανιστεί, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες βιώνουν εντονότερα τον πόνο κι ας μη το δείχνουν.

Αυτό που συμβαίνει είναι αφενός η μεγαλύτερη αντοχή αλλά και η υπομονή που έχουν μάθει να δείχνουν στον πόνο, που τις «επισκέπτεται» συχνά.

Ημικρανία

Ο πονοκέφαλος και ειδικότερα η ημικρανία ταλαιπωρεί συχνότερα τις γυναίκες σε σχέση με τον αντρικό πληθυσμό, κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις έχει να κάνει με τις ορμόνες.

Δεν είναι τυχαίο που μεγάλο ποσοστό γυναικών παραπονιέται για κεφαλαλγίες και ημικρανίες πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα ακριβή αίτια που προκαλούν τις ημικρανίες, η σύνδεσή τους με τις ορμονικές διαταραχές είναι αναμφισβήτητη, κάτι που κατατάσσει τις γυναίκες σε δυσχερέστερη σχέση από αυτή των ανδρών.

Πόνοι περιόδου

Κράμπες στην κοιλιά, πόνος στη μέση και στην πλάτη, φούσκωμα και δυσφορία είναι από τα κοινά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Πόνος και πρήξιμο στο στήθος

Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας για να νιώσεις έντονο πρήξιμο ή και πόνο στο στήθος. Μπορεί να φταίνε τα αντισυλληπτικά χάπια ή απλά η κατακράτηση υγρών πριν την περίοδο, αλλά όπως και να έχει το σύμπτωμα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Πόνοι από ψηλοτάκουνα

Όσο κι αν λατρεύεις τα ψηλοτάκουνα, τόσα προβλήματα δημιουργούν! Πόσες φορές ένιωσες τις γάμπες να σε «καίνε», τη μέση να πονά και τις πατούσες σου να είναι μουδιασμένες μετά από πολύωρη ορθοστασία με ψηλοτάκουνα;

Φυσικά, οι άνδρες γλιτώνουν κι από αυτόν τον πόνο αφού τα παπούτσια τους εκτός από χαμηλά είναι συνήθως πιο άνετα κι ανατομικά σε σχέση με τις γυναικείες στενές γόβες.


Πηγή: http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.