Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σκληρή μάχη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τρόικα δεν έχει πειστεί ότι το σχέδιο Μανιτάκη μπορεί να αποδώσει.

«Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα» λένε στην κυβέρνηση αφού «ο πρώτος γύρος στο ρίνγκ της διαπραγμάτευσης ξεκινά με τις σημερινές συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας».

Η δόση του Μαρτίου συνδέεται πλέον ευθέως με την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και τις αποχωρήσεις- απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα επιχειρεί να τις φέρει πιο μπροστά εντός του 2013 και η κυβέρνηση να τις σπρώξει πιο πίσω από την πρόβλεψη του μνημονίου για τις αρχές του 2014.

Η ουσία όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο είναι φύγουν άμεσα, εάν είναι δυνατόν έως τον Ιούνιο, 6.000-70000 υπάλληλοι από τη δεξαμενή των επίορκων, όσων έχουν μπει με πλαστά πτυχία και απολυτήρια και των μη ενεργά απασχολούμενων ή των κοπανατζήδων, προκειμένου η τρόικα να πειστεί ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαρρήξει τις σχέσεις με το πελατειακό κράτος.

Ακόμη η τρόικα δεν έχει πειστεί ότι το σχέδιο Μανιτάκη μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει και για αυτό επιμένει. «Δώστε μας ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία ότι βγαίνουν τα νούμερα και τότε μπορείτε να το εφαρμόσετε» είπαν ορθά-κοφτά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένουν ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα και θα και τα οργανογράμματα των υπουργείων και στη συνέχεια θα εξελιχθεί το παζάρι με την τρόικα.

Εκτός από την κατάργηση οργανικών θέσεων η τρόικα ζητά και την κατάργηση κλάδων ενώ στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και οι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάλληλοι. «Υπάρχουν άνεργοι με μεταπτυχιακά, εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Διώξτε όσους δεν μπορούν να αποδώσουν και προσλάβετε νέο αίμα» για να γίνει αποτελεσματικό το Δημόσιο είπε σε υπουργό στέλεχος της τρόικας και εκείνος δεν είχε τι να αντιτείνει. Εξάλλου, το τρομοκρατικό δίλλημα της τρόικας ή θα μειωθεί το Δημόσιο ή θα έλθουν νέοι φόροι και μειώσεις μισθών δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλες επιλογές στην κυβέρνηση.

Μπορεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποκλείει εμπλοκή, να τεθεί στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Βρούτση ζήτημα για τον μηχανισμό του κατώτατου μισθού.

Είναι, επίσης, βέβαιον ότι η τρόικα αν δεν πάρει κάτι στο θέμα του Δημοσίου ότι δεν θα συναινέσει εύκολα στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή στις παραπάνω δόσεις για ληξιπρόθεσμα στις εφορίες ή τα ταμεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.