Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Επιβεβλημένη η εξατομικευμένη θεραπεία για διαβητικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαφοροποιούνται οι θεραπευτικές επιλογές ανάλογα με την ηλικία.

Επιβεβλημένη κρίνεται η εξατομικευμένη θεραπεία για τον κάθε ασθενή που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη ή εμφανίζει υπεργλυκαιμία , λόγω της μεγάλης ετερογένειας που παρουσιάζουν οι διαβητικοί στους θεραπευτικούς στόχους.

Οι θεραπευτικές επιλογές διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία του ασθενή , τη διάρκεια της νόσου, τη τυχόν συνοσηρότητα , το κάπνισμα ή τις καρδιαγγειακές επιπλοκές. Κι επειδή τα υγιεινοδιαιτητικά μέτρα μπορούν να καθυστερήσουν σημαντικά την έναρξη της νόσου, βασική προϋπόθεση όμως είναι η συνεργασία του ασθενή και η αλλαγή του τρόπου ζωής του.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η συμβολή της γλυκαιμικής ρύθμισης είναι ιδιαίτερα σημαντική στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επιπλοκών όπως και η έγκαιρη φαρμακευτική αντιμετώπιση των διαταραχών του σακχάρου. Η υπεργλυκαιμία που προκαλούν ορισμένα φάρμακα, όπως καρδιολογικά, αντιϋπερτασικά και οι μη εκλεκτικοί Β-αποκλειστές, είναι το ίδιο επικίνδυνη όπως και ένας αρρύθμιστος διαβήτης. Ωστόσο η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί ή να βελτιωθεί με τη διακοπή του φαρμάκου που την προκαλεί.

Όσον αφορά τις μικροαγγειακές επιπλοκές η πρόγνωση για τους διαβητικούς είναι δυσμενής. Οι πολυαγγειακοί ασθενείς, όπως είναι οι διαβητικοί, ανεξάρτητα αν έχουν αυξημένη ή μειωμένη χοληστερόλη επιβάλλεται, βάση των διεθνών οδηγιών, να λαμβάνουν στατίνες οι οποίες βελτιώνουν το μεταβολικό προφίλ.Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.