Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίθηκε η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εξυπηρετεί παράλληλα και τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, αφού και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιατάκης υπέγραψε τον διορισμό του επίκουρου καθηγητή Γιώργου Λαζόπουλου στη θέση του διευθυντή, ο οποίος ανέμενε, 3 χρόνια μετά την εκλογή του, την ανάληψη της διεύθυνσης του καρδιοχειρουργικού τμήματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά την επίσκεψη του σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ανέφερε ότι, από χθες το βράδυ, η σχετική υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήρθε να συμπληρωθεί σε εκείνες των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να γίνει ο διορισμός του καθηγητή και να ξεκινήσει η λειτουργία της κλινικής.

Έτσι, η τελευταία εκκρεμότητα για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής «έκλεισε», αφού κινδύνευσε η χώρα μας να επιστρέψει στην ΕΕ το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ -που δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής- αν αυτή δεν λειτουργούσε άμεσα.

Η λειτουργία της κρίνεται εξαιρετικά αναγκαία αφού είναι η μοναδική στην Κρήτη και θα εξυπηρετεί παράλληλα και τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου που καλύπτει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.