Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τι συμβαίνει στο μισθό όταν το αφεντικό γίνει πατέρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς επηρεάζει το φύλο του μωρού τις απολαβές.

Την επόμενη φορά που το αφεντικό σας θα σας καλέσει στα βαφτίσια του παιδιού του εκτός από το τι δώρο θα του πάρετε έχετε υπόψη σας ότι ο νέος του απόγονος μπορεί να… επηρεάσει και το μισθό σας!

Ο μισθός σας μπορεί να δει την ανιούσα ή την κατιούσα ανάλογα με το φύλο του μωρού, καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας-εργοδότης σας αντιμετωπίζει τους υφισταμένους του, λέει νέα έρευνα.

Η μελέτη του καθηγητή οικονομικών Michael Dahl από το πανεπιστήμιο Aalborg, του καθηγητή Cristian Dezso από το τμήμα Smith School of Business του πανεπιστημίου του Maryland και του καθηγητή David Gaddis Ross από το Columbia Business School παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της American Economics Association.

Οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από 1.600 γεννήσεις με τους 18.000 άντρες διευθύνοντες συμβούλους, που εργάζονταν σε 10.655 ιδιωτικές εταιρείες στη Δανία, το διάστημα 1996-2006.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ομάδας των ερευνητών όταν ένας άντρας διευθύνων σύμβουλος αποκτά παιδί, οι μισθοί των εργαζομένων του μειώνονται κατά 0,2% ή περίπου 100 δολάρια το χρόνο, γράφει η The Wall Street Journal.
Το νούμερο αυτό διαμορφώνεται σε 0,4% όταν το μωρό είναι αγόρι.

Αυτό εξηγείται εν μέρει, σύμφωνα με τους ερευνητές, από το γεγονός ότι το αφεντικό αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει την οικογένειά του απέναντι στο ενδεχόμενο οικονομικών δυσχερειών.

Από την άλλη, ο δικός του μισθός αυξάνει κατά 6.3% μετά τη γέννηση ενός γιου και κατά 3.5% μετά τη γέννηση της κόρης του.

Ακόμη, αν το πρώτο παιδί του αφεντικού είναι κόρη, οι μισθοί των εργαζομένων έχουν πιθανότητες να δουν την ανιούσα, προσθέτει η μελέτη.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι γυναίκες υπάλληλοι ενδέχεται να δουν αύξηση της τάξης του 1,1% συγκριτικά με το 0.6% που ενδεχομένως αντικρίσουν στο τέλος του μήνα οι άντρες υπάλληλοι.

Ως γενικό συμπέρασμα οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες υπάλληλοι ενδέχεται να ωφεληθούν αν ο διευθυντής τους γίνει πατέρας, ανεξάρτητα από το φύλο του μωρού του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.