Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Πεθαίνει ο Ασάνζ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει αναζητήσει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, πάσχει από μία σοβαρή πάθηση των πνευμόνων, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Εφημερίδα του Ισημερινού επικαλείται την πρεσβευτή της χώρας στη Βρετανία Άνα Άλμπαν, η οποία δήλωσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση του Λονδίνου να παραχωρήσει στον Ασάνζ ασφαλή έξοδο από την πρεσβεία για νοσηλεία.

Η ίδια είπε ότι ο Ασάνζ έχει ανάγκη από συνεχή ιατρική παρακολούθηση στην πρεσβεία όπου έχει καταφύγει από τον Ιούνιο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος δύο γυναικών.

Η Άλμπαν προέβη στις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια επίσκεψής της στον Ισημερινό, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να εμποδίσει τον Ασάνζ να λάβει την απαιτούμενη θεραπεία.

Αλλά νωρίτερα κατέστησε σαφές ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν απομακρυνθεί από το διπλωματικό έδαφος καθώς έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους στη Βρετανία.

Ο ηλικίας 41 ετών Αυστραλός, ο οποίος συνελήφθη στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2010 ύστερα από αίτημα της Σουηδίας, αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Υποστηρίζει ότι το σχέδιο απέλασής του στη Σουηδία είναι "πολιτικά υποκινούμενο" και μπορεί να οδηγήσει στην παράδοσή του στις ΗΠΑ για το ρόλο του στη δημοσίευση δεκάδων χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον WikiLeaks το 2010.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.