Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαία εξάπλωση της φτώχειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο εξάπλωση της φτώχειας στην Ισπανία, ο Ερυθρός Σταυρός, η ημέρα του οποίου εορτάζεται σήμερα στη χώρα της Ιβηρικής, απηύθυνε έκκληση για προσφορές, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε επιπλέον 300.000 οικογένειες.

Στα πρότυπα των εκτεταμένης κλίμακας εκστρατειών του για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που συνήθως κάνει στο εξωτερικό, ο Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί να συγκεντρώσει 30,5 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τους πιο σοβαρά πληγέντες από την κρίση Ισπανούς, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, εξήγησε ο εκπρόσωπός του, Φερνάνδο Κουέβας.

«Είναι οι οικογένειες, των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, νέα πρόσωπα για τον Ερυθρό Σταυρό τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε.

Για να στηρίξει αυτήν την εκστρατεία, υπό την ονομασία «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι στην κρίση», η φιλανθρωπική οργάνωση διένειμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα 25 δευτερολέπτων, το οποίο εμφανίζει τον πατέρα και τα δύο του παιδιά στην κουζίνα, γύρω από ένα αδειανό ψυγείο, να δειπνούν μία ομελέτα από μόλις ένα αυγό.

Να σημειωθεί ότι έως σήμερα, ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός απαριθμούσε ως αποδέκτες της βοήθειάς του δύο εκατ. ανθρώπους.

Μολαταύτα όπως όλες οι υπόλοιπες ανθρωπιστικές οργανώσεις καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μία εκρηκτική ζήτηση, όσο αυξάνεται η ανεργία στη χώρα, με συνεπακόλουθα αυξανόμενους δείκτες: το 24,63% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού, με πάνω από 53% μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών και με 1.737.600 νοικοκυριά να έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.