Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μετακινήσεις, όχι απολύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Υπέρ της κινητικότητας του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, αλλά κατά των απολύσεων τάσσονται οι Γάλλοι αξιωματούχοι της Task Force, κρατώντας αποστάσεις από την απαίτηση της τρόικας για άμεσες απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Οικονομικών Υποθέσεων της Γαλλίας και επικεφαλής της γαλλικής Ομάδας Δράσης, Πιερ Λεπετίτ τόνισε ότι η κινητικότητα των υπαλλήλων ακόμη και σε άλλες ειδικότητες, υπηρεσίες και πόλεις είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης.

«Πρέπει να οργανωθεί η κινητικότητα των υπαλλήλων και θα βοηθήσω την ελληνική κυβέρνηση να την οργανώσει» είπε. Αναφερόμενος σε πιθανές απολύσεις από το Δημόσιο περιορίστηκε να απαντήσει: «Έχετε ένα πρόβλημα και πρέπει να σκεφτείτε πως θα το λύσετε». Έσπευσε, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Νέα, να διευκρινίσει ότι παρά την ύπαρξη οργανισμών που «δεν είναι χρήσιμοι, ούτε απαραίτητοι» ενδέχεται να μην προκύψει πλεονάζον προσωπικό μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεδομένου ότι «πολλοί θα βγουν στη σύνταξη».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Task force στην Ελλάδα Αλέν Σκριμπάν ο οποίος υπογράμμισε ότι έχει διαπιστώσει πως υπάρχει πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις. «Δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις για να ευχαριστήσετε τους έξω, αλλά για την Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η μείζονος σημασίας σύσταση μας είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός».



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.