Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Κουμπαράς αξιοπρέπειας» για τους φτωχούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Ακόμη κι ένα ευρώ κάνει τη διαφορά», λένε οι Γιατροί του Κόσμου.

Τρόφιμα, φάρμακα, χρήματα και διάφορα άλλα υλικά συλλέγουν οι Γιατροί του Κόσμου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους που δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα.

Το τελευταίο διάστημα, όπως λένε, όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες ζητούν τη βοήθειά τους. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Το 62% των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν στο Πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2012, ήταν Έλληνες. Έλληνες και το 30% των ασθενών στα Χανιά, ενώ διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, το ποσοστό των Ελλήνων επωφελούμενων στην Αθήνα ξεπέρασε το 20%.

Οι ασθενείς στο Πολυιατρείο του Περάματος, μιας γειτονιάς της πόλης μας, αγγίζουν τους 5.000 για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2012, όσοι δηλαδή ήταν συνολικά το 2011.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «Κουμπαράς Αξιοπρέπειας» δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άρνηση των ΓτΚ να διαχωρίσουν τους ασθενείς τους. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γ. Μουζάλας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΓτΚ, δήλωσε: «Σε πείσμα των καιρών, οι Γιατροί του Κόσμου αρνούνται να διαχωρίσουν τους ασθενείς σε Έλληνες και ξένους, καταγγέλλοντας τη χρήση ανθρωπιστικής βοήθειας σαν εργαλείου μίσους».

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία των Γιατρών του Κόσμου καθώς και για το πως μπορείτε να βοηθήσετε, υπάρχουν στο mdmgreece.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.