Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

"Αδυνατούν να επιβάλουν το νόμο"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Επιδείχθηκε πρωτοφανής αδιαφορία για την εφαρμογή ενός νόμου που είναι επιθυμητός από τα 2/3 των Ελλήνων. Μία σαφής έλλειψη πολιτικής βούλησης για στοιχειώδη σύγκρουση με τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα του καπνεμπορίου καλύφθηκε με τον μανδύα της οικονομικής κρίσης. Οι οικονομικές δυσκολίες όμως του κάθε ελληνικού σπιτιού, μόνο με το κάπνισμα δεν αντιμετωπίζονται. Καμία κρίση δεν ξεπερνιέται με ναρκωτικά» , δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, αναπληρωτής καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας που παρουσίασε ο καθηγητής, ενθαρρυντικό είναι το αποτέλεσμα, ότι η πορεία της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι πτωτική με το 59,7% των καπνιστών να θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Ωστόσο το 76,8% θεωρεί ότι η Πολιτεία δεν έχει κάνει αρκετά για την πρόληψη του καπνίσματος στους νέους και το 74,6% θεωρεί ότι η Πολιτεία δεν έχει κάνει αρκετά για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο χρόνο έγιναν 94.140, έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Επεβλήθησαν ωστόσο μόλις 2.842 πρόστιμα, εκ των οποίων, εισπράχθηκαν λιγότερα από τα μισά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.