Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κορυδαλλός: Δωρεάν εξέταση μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν εξέταση μαστού, σε όλες τις γυναίκες του Κορυδαλλού, που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα από 20 έως 40 ετών, προσφέρει ο δήμος Κορυδαλλού, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στα δημοτικά ιατρεία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, από τις 9 το πρωί έως στις 1 μετά το μεσημέρι, θα γίνεται δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες κι άπορες γυναίκες, σε συνεργασία το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Επίσης, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, θα προσφέρεται Δωρεάν Κλινική Εξέταση (Ψηλάφηση) Μαστού για τις γυναίκες- κατοίκους του δήμου.

Η κλινική εξέταση, σε συνδυασμό με την ενημέρωση σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και την εκπαίδευση, κυρίως των νέων γυναικών, από έμπειρο ιατρό Ογκολόγο στην τεχνική της αυτοεξέτασης, στοχεύει στην υιοθέτηση, από την μεριά των συμμετεχόντων, θετικών συμπεριφορών υγείας, καθώς και στην διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην κουλτούρα του προσυμπτωματικού ελέγχου, ο οποίος οδηγεί στην έγκαιρη διάγνωση με σωτήρια αποτελέσματα για την ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.