Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη: Στους δρόμους οι μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Ξάνθης πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης γονείς και μαθητές εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Γονείς και μαθητές, συμπορευόμενοι από εκπαιδευτικούς ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια, μιας και το πρόβλημα έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο με μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, στο κάμπο και στα ορεινά, παρέμειναν κλειστά ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, οι οποίες και αναμένεται να κλιμακωθούν ακόμη περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ΚΤΕΛ και ταξί απέχουν από τη μεταφορά των μαθητών διεκδικώντας οφειλές προηγούμενων ετών, ενώ παράλληλα υπάρχει και απόκλιση με αυτά που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη χιλιομετρική αποζημίωση που προτίθεται να τους καταβάλει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.