Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σε πρόωρη σύνταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων κατά την διετία 2013-2014 εντάσσει η κυβέρνηση στον κατάλογο των μέτρων, προκειμένου να εξοικονομήσει 150 εκατομμύρια ευρώ και να βγάλει από το κάδρο το αίτημα της τρόικας για άμεσες απολύσεις που θα οδηγούσαν σε βέβαιη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στη λίστα που θα παραδοθεί στην τρόικα το μέτρο της διαθεσιμότητας θα αναφέρεται επιγραμματικά και σύμφωνα με στελέχη των κομμάτων του κυβερνητικού σχήματος θα εξειδικευθεί μελλοντικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον προσδιορισμό των υπαλλήλων οι οποίοι θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πράξη δεν πρόκειται για μέτρο αντίστοιχο της εφεδρείας, που εφαρμόστηκε πέρυσι, και θα αντικατασταθεί με το ισοδύναμο μέτρο της προσυνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Σε αυτό έχει ήδη αναφερθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς ορισμένων πλασματικών ετών από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Σε σχετική εισήγηση που θα ετοιμάσει το αρμόδιο υπουργείο παρέπεμπαν εξάλλου και κύκλοι της Ιπποκράτους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το μέτρο να αφορά και υπαλλήλους από φορείς και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Στελέχη του Δημοσίου υποστήριζαν πάντως πως εάν εφαρμοστεί τελικώς κάποιο μοντέλο διαθεσιμότητας, όπου υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός υπηρεσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας μέρος του μισθού τους και μετά θα απομακρύνονται οριστικά, η επιλογή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προσωπικού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.