Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κατασκήνωση στο Σέλι για παιδιά ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παιδιά του Φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Ημαθίας φιλοξενούνται για τρίτη χρονιά στο Σέλι, στο σπίτι της κ. Μαρίας Ουσαντοπούλου η οποία, παρακινούμενη από ευγενή συναισθήματα, είχε την ιδέα να παραχωρήσει το σπίτι της για τις ανάγκες των παιδιών.
Αυτή η ενέργεια άλλαξε τελείως τα καλοκαίρια των παιδιών που για πέντε βδομάδες διαβιούν στο Σέλι, συνεργάζονται και παράλληλα εκπαιδεύονται στην αυτόνομη διαβίωση.

Συναντήσαμε μία από τις ομάδες των παιδιών και μας είπαν πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα από την παραμονή τους στο χωριό. Χαίρονται τη φύση και τη δροσιά του υψόμετρου κάνοντας βόλτες στο κοντινό δασάκι αλλά και μέσα στο χωριό υπό την εποπτεία πάντα των εθελοντών συνοδών.

Οι κάτοικοι του χωριού, που πλέον γνωρίζουν τα παιδιά, εμφανίζονται ιδιαίτερα φιλόξενοι και περιποιητικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τίποτα απ' όλα αυτά δε θα τα εφικτό, αν δεν υπήρχε η συνδρομή του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ''Έρασμος''. Στη φωτογραφία, η κ. Ευδοξία Ταγκαλίδου, μία από τις εθελόντριες του ''Έρασμου'', μάνα του λόχου, όπως την αποκαλούν τα παιδιά που απεικονίζονται μαζί της. Δίπλα στα παιδιά βρίσκονται και άλλες κυρίες, εθελόντριες που φροντίζουν με κάθε λεπτομέρεια πως θα ομορφύνουν και θα κάνουν διασκεδαστική τη θερινή διαβίωσή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.