Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Έντεκα χώρες απαγορεύουν το σολάριουμ σε εφήβους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από το 2003 η είσοδος νέων σε σολάριουμ έχει περιοριστεί σημαντικά.

Όλο και περισσότερες χώρες τα τελευταία χρόνια απαγορεύουν τη χρήση σολάριουμ σε άτομα νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και στο επιστημονικό περιοδικό Δερματολογίας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους ερευνητές, το σολάριουμ συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Μεταξύ των ετών 2003 και 2011, οι χώρες που απαγόρεψαν τη χρήση σολάριουμ σε άτομα κάτω των 18 ετών αυξήθηκαν από 2 σε 11. Αρχικά ήταν μόνο η Βραζιλία και η Γαλλία και στην πορεία προστέθηκαν η Αυστρία, το Βέλγιο, Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Σκοτία, η Ουαλία και η Ισπανία.

«Από το 2003 η είσοδος νέων σε σολάριουμ έχει περιοριστεί σημαντικά ανά τον κόσμο καθώς συγκεντρωτικά στοιχεία αποδεικνύουν την άμεση σχέση που έχει το μελάνωμα με το τεχνητό μαύρισμα. Κι άλλες χώρες ετοιμάζουν τη νομοθεσία που θα απαγορεύει τη χρήση των «κρεβατιών» τεχνητού μαυρίσματος σε εφήβους» επισημαίνει η Dr. Mary Pawlak του πανεπιστημίου του Κολοράντο και συγγραφέας της έκθεσης.

«Ως δερματολόγοι πρέπει να ενημερώνουμε τον κόσμο και να προωθούμε αυτή την καμπάνια υγείας. Καθημερινά μπορούμε να αποθαρρύνουμε νέους που θέλουν να αποκτήσουν μπρούτζινο χρώμα με τη χρήση του σολάριουμ. Σε επίπεδο νομοθεσίας, μπορούμε να καταθέτουμε τις μελέτες και τις γνώσεις μας ώστε να βοηθούμε το κράτος να πάρει τις σωστές αποφάσεις» εξηγούν η Lucy L. Chen και ο Dr. Steven Q. Wang, δερματολόγοι στη Νέα Υόρκη, της κλινικής Memorial.


Πηγή:
http://www.cosmedic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.