Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Χειριστείτε το κινητό σας με τα μάτια σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέα τεχνολογία θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε το smartphone μας χωρίς καν να αγγίζουμε την οθόνη.

Αν νομίζετε ότι ο χειρισμός ενός τηλεφώνου με φωνητικές εντολές αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μάλλον έχετε μείνει αρκετά πίσω! Η εταιρεία The Eye Tribe (πρώην Senseye) έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που σύντομα θα μας επιτρέπει να χειριζόμαστε το κινητό ή το tablet μας μόνο με τα μάτια μας.

Η τεχνολογία αυτή παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών μέσω της μπροστινής κάμερας των συσκευών, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε κλήσεις, να γράφετε μηνύματα αλλά και να παίζετε παιχνίδια χωρίς να αγγίζετε καν την συσκευή.

Σύμφωνα με τους εφευρέτες, η τεχνολογία δουλεύει απροβλημάτιστα στο 90% των ανθρώπων που την έχουν δοκιμάσει ενώ αν και στις αρχικές εκδόσεις της ήταν απαραίτητη η τοποθέτηση του κινητού σε ένα ειδικό stand, τώρα πια οι χρήστες μπορούν να την χρησιμοποιήσουν απλά κρατώντας την συσκευή στα χέρια τους.

Πρόσφατα μάλιστα η The Eye Tribe κατάφερε να συγκεντρώσει 800.000 δολάρια από Ευρωπαίους επενδυτές, ποσό το οποίο θα επενδύσει στον σχεδιασμό και στην προώθηση της τεχνολογίας αυτής στην αγορά.

Η εταιρεία αναφέρει πως αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί εμπορικές και εταιρικές σχέσεις με κατασκευαστές κινητών καθώς και πάροχους και ελπίζει πως η πρώτη συσκευή με υποστήριξη eye-tracking θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές κάποια στιγμή μέσα στο 2013.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.