Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Διπλή απάντηση στην κρίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διέξοδο σε εκατοντάδες γονείς που τα παιδιά τους μένουν εκτός των παιδικών σταθμών εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δίνει ο Δήμος Ιλίου, με τη σύσταση «συνεταιρισμού λαϊκής βάσης» ο οποίος στελεχώνεται με άνεργους με στόχο να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις που έχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Την πρωτότυπη αυτή ιδέα, που προβλέπεται από τη νομοθεσία, την αξιοποιεί ο Δήμος Ιλίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα τα παιδιά που οι γονείς τους έκαναν αιτήσεις για να φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς.

Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση απαντά στην ανεργία, αφού η αυτοδιαχείρισή της πραγματοποιείται από άνεργες βρεφονηπιοκόμους και βοηθητικό προσωπικό.

Αρχικά ο συνεταιρισμός συστήθηκε από εννέα άτομα με επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία, ενώ το διάστημα αυτό γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε άλλους ανέργους, τόσους όσοι απαιτούνται για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στους σταθμούς. Ο δήμος θα υπογράψει σύμβαση με τον «συνεταιρισμό» και ακολούθως θα στελεχώνει τις υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν εργαζόμενοι στον δήμο, που όμως οι συμβάσεις τους είτε έχουν λήξει είτε λήγουν στο τέλος του χρόνου. Το συγκεκριμένο προσωπικό συνεταιρισμού θα καλύπτεται μισθολογικά και ασφαλιστικά από τον δήμο.

Η συνεταιριστική Επιχείρηση του δήμου εγκρίθηκε προχθές και μάλιστα έγινε η εγγραφή της στο Μητρώο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του αρμόδιου υπουργείου.

Πρόκειται για μια «ρεαλιστική προοπτική», όπως τη χαρακτηρίζει ο Δήμος Ιλίου, ο οποίος, αν κι έχει τη δυνατότητα να στηρίξει οικονομικά τις προσλήψεις συμβασιούχων, αυτές δεν εγκρίνονται.

Σημειώνεται πως η οικονομική κρίση που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, εκτόξευσε τον αριθμό αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς. Ενδεικτικό είναι ότι στο Ιλιον κατατέθηκαν 1.000 αιτήσεις, εκ των οποίων ο δήμος μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις μισές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.