Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σα να μην έγινε τίποτα...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κανονικά συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι και σήμερα οι γιατροί στα «νησιά των τυφλών», Χίο και Ζάκυνθο, παρά το γεγονός πως, όπως αποκαλύφθηκε, υπέγραφαν τις ιατρικές γνωματεύσεις για τα προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε «μαϊμού» δικαιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη ότι το 60% των επιδομάτων τυφλότητας δίνονταν σε «μαϊμού» δικαιούχους, η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, η οποία πιστοποιούσε την υποτιθέμενη αναπηρία, βρίσκεται μέχρι και σήμερα κανονικά στη θέση της και συνεχίζει να εξετάζει «εν δυνάμει» δικαιούχους.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γιώργος Χαλκιάς, ο οποίος επισημάνει πως η εν λόγω οφθαλμίατρος εξακολουθεί να είναι στη θέση της, καθώς «το υπουργείο υγείας δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση».

Στη Χίο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του επανέλεγχου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος τυφλότητας από τις Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τους 416 δικαιούχους που εξετάστηκαν, 239 διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας χωρίς να το δικαιούνται, ενώ ακόμη 44 δικαιούχοι δεν προσήλθαν για επανέλεγχο.

Μετά από ένα μήνα αναστολής άσκησης καθηκόντων, επανήλθε στη θέση του στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος» και ο οφθαλμίατρος που υπέγραφε ανάλογες γνωματεύσεις σε «μαϊμού» τυφλούς. Όπως σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης, «έχει διαταχθεί έρευνα για τις ευθύνες του ιατρού, μέχρι όμως να βγει το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης και αφού παρήλθε το διάστημα αναστολής άσκησης καθηκόντων, ο εν λόγω οφθαλμίατρος επέστρεψε στην εργασία του».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.