Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Γερμανία: Απορρίφθηκε, λόγω παραγραφής, η προσφυγή ενός Γερμανού που ζητούσε αποζημίωση επειδή γεννήθηκε με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δικαστήριο του Βερολίνου έβαλε στο αρχείο την αγωγή ενός Γερμανού που υποστήριζε ότι γεννήθηκε ανάπηρος εξαιτίας ενός σκευάσματος της εταιρείας Bayer Schering, του Duogynon, που την δεκαετία του 1970 το χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες ως τεστ εγκυμοσύνης.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Αντρέ Ζόμερ για καταβολή αποζημίωσης με το αιτιολογικό ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί αφού έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια.

Το 1975 η μητέρα του Ζόμερ έλαβε το σκεύασμα που της είχε γράψει ο γιατρός της.
Το παιδί της γεννήθηκε με δυσμορφία στο ουρογεννητικό σύστημα και σήμερα υποστηρίζει ότι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ευθύνεται το σκεύασμα του εργαστηρίου Schering, το οποίο έχει πλέον εξαγοραστεί από την Bayer.

Ζητούσε να του καταβληθεί αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.
Ο Ζόμερ είχε προσφύγει και πέρσι στα δικαστήρια, ζητώντας να υποχρεωθεί η Bayer Schering να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αφορούν το Duogynon (το οποίο σε άλλες χώρες κυκλοφορούσε με τις εμπορικές ονομασίες Primodos και Cumorit).
Και τότε όμως η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα γιατί το αδίκημα είχε παραγραφεί.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης χιλιάδες άνθρωποι γεννήθηκαν με δυσμορφίες εξαιτίας του σκευάσματος που χορηγήθηκε στις μητέρες τους.
Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση για τις υποθέσεις αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.