Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Νησί αφιλόξενο για τους ΑμεΑ οι Παξοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Βιβή Βλαχοπούλου είναι αναγνώστρια του enikos.gr. Ζει σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, όμως νιώθει ότι δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση. Ο λόγος; Στους Παξούς δεν υπάρχουν ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

"Αποφάσισα να στείλω αυτό το κείμενο- παράπονο γιατί, ως συνήθως εδώ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στο νησί που κατοικώ και από πού κατάγομαι, δεν βρίσκω καμία μα καμία ανταπόκριση.

Δεν γνωρίζω αν εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι…
Αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή.
Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο και είμαι 30 ετών. Κατάγομαι και κατοικώ στο όμορφο νησί Παξούς.
Για τους περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, έλληνες και ξένους τουρίστες, η μεγαλύτερη χαρά κα ι απόλαυση τους είναι η θάλασσα και το κολύμπι.
Όχι όμως για μένα...

Γιατί εδώ, σ΄αυτό τον παράδεισο που τόσο διαφημίζεται από τα ΜΜΕ blog, sites, εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, περιοδικά με τις ομορφες παραλίες του νησιού, αλλά και από όσους ήρθαν και θα ξανάρθουν, χωρίς όμως να έχει φροντήσει ο Δήμος και οι αρμόδιοί του να κατασκευάσουν μια απλή ράμπα, είτε ξύλινη ή από τσιμέντοδιάδρομος, για να διευκολίνει το καροτσάκι να πάει μέχρι τα πρώτα βότσαλα της θάλασσας. Με αποτέλεσμα να έχω να κάνω μπάνιο στη θάλασσα τουλάχιστον 6 καλοκαίρια.

Δεν απαίτησα ράμπα σε όλες τις παραλίες αλλά έστω σε μία, για να χαρούμε και μεις τη θάλασσα και τον ήλιο.

Επίσης να προσθέσω ότι είμαστε 2 όλα και όλα άτομα με καροτσάκι, συν οι ξένοι τουρίστες -επισκέπτες σε καροτσάκια , τους παίρνουν στα χέρια. Είναι πολύ άσχημο θέαμα και μεγάλη ντροπή αυτό καθώς χάνεται η αξιοπρέπεια και η περηφάνια ενός ΑΜΕΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ
ΒΙΒΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.