Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ηλικιωμένοι άντρες αντιμέτωποι με τη μοναξιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το ένα τρίτο αυτών άνω των 75 περνά πάνω από 12 ώρες χωρίς συντροφιά.

Πάνω από το ένα τρίτο των ηλικιωμένων αντρών, άνω των 75 ετών, δηλώνει ότι νιώθει μοναξιά, αναφέρει νέα έρευνα που διεξήγαγε ο φιλανθρωπικός οργανισμός WRVS.

Το 36% αυτών που ζουν μόνοι τους είναι δυστυχισμένοι και περνούν περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα μόνοι τους. Μάλιστα, είναι πιο μοναχικοί από τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας με εκείνους ενώ δεν εκμυστηρεύονται τα συναισθήματά τους σε συγγενικά τους πρόσωπα και φίλους.

Οι άνδρες τρίτης ηλικίας απομονώνονται κοινωνικά, με το 41% αυτών να έχει δύο ή λιγότερες συζητήσεις πρόσωπο-με-πρόσωπο την ημέρα ενώ το 3% δεν έχει κανέναν για να συζητήσει οτιδήποτε.

Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους, καθώς οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι και μοναχικοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν και να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ανησυχητικό είναι ακόμη το γεγονός ότι το 54% των μοναχικών ανδρών παραδέχονται ότι νιώθουν κατάθλιψη, αλλά το 75% αυτών δεν έχει αναζητήσει ποτέ βοήθεια από ειδικούς.

Το 85% αυτών δήλωσε ότι ένιωθε καλύτερα ύστερα από μια συνάντηση με φίλους ή συγγενείς.

Περισσότεροι από ένας στους πέντε (ποσοστό 21%) δήλωσαν ότι δεν είχαν βγει από το σπίτι τους για μέρες και το 9% πως δεν τρεφόταν σωστά.

Ένας στους οκτώ παραδέχτηκε ακόμη ότι ανησυχούσε για την ψυχική του υγεία, καθώς δεν είχαν κάποιον για να μιλήσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.