Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κάνουν ουρές οι άνεργοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μέχρι το πεζοδρόμιο της Ροζάκη Αγγελή φτάνει η ουρά των ανέργων στα γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Λαμία δύο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για μια θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Λεωνίδου, αφού οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προμηθευτούν από εκεί την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Φθιώτιδα αλλά και σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα. Την ίδια ώρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι άνεργοι της Στερεάς να στερηθούν του δικαιώματος συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι αύριο ξεκινά η διαδικασία για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στα εργατικά Κέντρα Θήβας και Λιβαδειάς. Ταχυδρομικώς μπορούν να ξεκινήσουν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους από τις 25 του μήνα και μέχρι 4 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες στην Εύβοια.

Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν για 5 μήνες σε 210 θέσεις στην Φθιώτιδα, 508 θέσεις στην Βοιωτία και 30 θέσεις στην Εύβοια. Αναμένεται η έγκριση του Προγράμματος και για τις Περιφερειακές Ενότητες Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Οι καθαρές αποδοχές των ωφελούμενων θα ανέρχονται σε 625 ευρώ μηνιαίως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.