Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Το λίπος που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε νέα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ενδέχεται να οδηγήσει το εύρημα των επιστημόνων.

Η μεμβράνη λίπους που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς μέχρι σήμερα θεωρούνταν ήσσονος σημασίας από τους ειδικούς. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Loyola τα κύτταρα της εν λόγω μεμβράνης μπορεί τελικά να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η μεμβράνη επενδύει την κοιλότητα της κοιλιάς και καλύπτει τα περισσότερα όργανά της. Επίσης, αποτελεί ένα είδος «ρεζερβουάρ» λιπωδών κυττάρων. Σε εργαστηριακά πειράματα με κύτταρα από ποντίκια οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα κύτταρα της εν λόγω μεμβράνης εκκρίνουν μια ουσία η οποία μπορεί να μειώσει την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το εύρημα των επιστημόνων εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε νέα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση οργάνων, καθώς και για τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ., ερυθυματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα κλπ). Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι παρατηρήσεις αυτές είναι πρώιμες και πρέπει να επιβεβαιωθούν σε έρευνες μεγαλύτερης κλίμακας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.